1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İstanbul Valiliği ırkçı polislere gereken cezayı verdi!
İstanbul Valiliği ırkçı polislere gereken cezayı verdi!

İstanbul Valiliği ırkçı polislere gereken cezayı verdi!

İstanbul Aksaray’da kimlik kontrolü yapan iki polisin siyahi mültecilere şiddet uyguladıkları görülmüştü.

21 Temmuz 2023 Cuma 16:10A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye dezenformasyon eliyle yükseltilen ırkçı kampanya emniyet güçlerini de tesiri altına almış durumda. Mülteciler nerede bir polis görürlerse korku ve paniğe kapılmaktan kendilerini alamıyorlar!

Vaziyet böyleyken Suriyeli veya Afrikalı kimliği fark etmeksizin bazı polis memurlarının mülteciler üzerinde terör estirdiği biliniyor. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyaya düşen görüntülerde ise Senegalli bir mültecinin polis memurları tarafından darp edildiği ortaya çıkmıştı.

Yere yatırdıkları siyahi mülteciye fiziksel şiddet uygulayan polis memurlarına yönelik tepkilere İstanbul Valiliği sessiz kalmadı.  Valilik, soruşturma başlatıldığını ve iki polisin görevinden alındığını duyurdu.

Olaya ilişkin soruşturmanın başlatıldığını bildiren Valilik, açıklamada şunları kaydetti:

“İlimizde 19.07.2003 tarihinde Düzensiz Göçmenlere yönelik yapılan uygulamada, Balat Şehit Zafer Mat Polis Merkezi Amirliği’nde görevli M.Y. ve Ö.F.S isimli iki personel görev almıştır. Personeller, saat 14:00 sıralarında Vatan Caddesi Aksaray Saat Kulesi Valide Cami Sokak içerisinde Göç İdaresince verilen İkamet Tezkeresi bilgilerine göre aslen Senegal uyruklu, 10.12.1988 doğumlu M. Prıera isimli şahsı durdurmuşlardır.

Şahsın kendilerine ibraz ettiği İkamet Tezkeresi üzerinde oturum izninin sona erdiğinin görülmesi üzerine şahıs Aksaray Meydan Zırhlı Noktaya götürülmek istenmiş ancak şahıs şiddetli dirençle karşılık vermiştir. Şahıs kaçmaya teşebbüs ettiği sırada tekrar yakalanmış ve sosyal medyada da yayınlanan üzücü olay meydana gelmiştir.

Akabinde görevliler tarafından 157 (YİMER) aranarak şahsın kimlik bilgileri sorgulandığında, şahsın vize süresinin dolduğu ancak gerekli başvurularının devam sürecinde olması sebebiyle herhangi bir muafiyetinin olmadığının öğrenilmesinin ardından şahsın kelepçesi açılarak salıverilmiştir. Olayla ilgili idari soruşturma başlatılmıştır.”

Mültecilere istediği her şeyi yapabileceğini düşünen polis memurlarının Valiliğin söz konusu cezasını göz önüne alarak hareket etmesi gerekmektedir. Mültecilere yönelik şiddetin daha ağır yaptırımlara çarptırılması insani ve hukuki bir zorunluluktur!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum