1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrailli Generalin Sözlerine Netenyahu'dan Sert Tepki!
İsrailli Generalin Sözlerine Netenyahu'dan Sert Tepki!

İsrailli Generalin Sözlerine Netenyahu'dan Sert Tepki!

Kudüs'teki Holokost anma gününde yaptığı konuşmada, “Günümüz İsrail'inde Nazi Almanyası'ndaki mide bulandırıcı süreci andıran işaretler var.” diyen İsrailli generale Başbakan Netanyahu'dan sert tepki geldi.

08 Mayıs 2016 Pazar 16:58A+A-

İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Yair Golan, Kudüs'te Holokost anma gününde yaptığı konuşmada “Günümüz İsrail'inde, Nazi Almanyası'ndaki mide bulandırıcı süreci andıran işaretler var.” dedi. Golan'ın sözleri özellikle milliyetçi çevrelerde öfke yaratırken, Başbakan Binyamin Netanyahu'dan da sert tepki gördü.

Savunma Bakanı Moşe Ya'alon, Golan'a “tam güven”i olduğunu söyleyerek destek verdi. Genelkurmay Başkanı ve diğer İsrailli yetkililer söz konusu sözleri “toplumda yükseliş gösteren endişe verici trendler hakkında bir uyarı” olarak yorumlayıp, Golan'ı savunmuştu. Ancak Netanyahu haftalık bakanlar kurulu toplantısında Golan'ın sözlerini “çirkin” olarak nitelendirip, “Bu sözler İsrail'e zarar vermekte ve Holokost'u da ucuzlaştırmaktadır.” dedi.

İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası ve işgâl edilen bölgelerde yaklaşık 6 milyon Yahudi'nin sistemli bir şekilde katledildiği soykırım Holokost olarak adlandırılıyor.

Kaynak: AP, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT