1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail, Hukuk Merkezi Üyelerini Tutukladı!
İsrail, Hukuk Merkezi Üyelerini Tutukladı!

İsrail, Hukuk Merkezi Üyelerini Tutukladı!

İsrail, hak ihlallerini belgelemeye çalışan Filistin Hukuk Merkezi’nin üyelerini tutukladı.

21 Ocak 2012 Cumartesi 12:43A+A-

 İsrail’in, siyonist askerlerin Filistinlilere karşı hak ihlallerini kayıt altına alıp belgelemeye çalışan Filistin Hukuk Merkezi’nin üyelerini tutukladığı öğrenildi.

Filistin Enformasyon Merkezi’nden alınan habere göre, Vadi Hulve Merkezi konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin dün gece hukuk merkezinin müdürü Cevad Siyam, kameramanı Ahmed Siyam ve araştırmacı Mahmud Karain’i tutukladığını duyurdu.

Merkez yayınladığı açıklamanın devamında, hukuk merkezine mensup heyetin siyonist güçlerin Mescidi Aksa’nın El-Meğaribe kapısında Mecd Hammad adındaki Filistinli gence yaptığı saldırıyı görüntülemesinin ardından göz altına alındığını belirterek, İsrail’in daha önce de heyetten bölgeyi terk etmesini talep ettiğini söyledi.

Filistin halkına karşı insani, ahlaki ve hukuki hiçbir değeri tanımayan işgal rejimi, onları tutukluyor, işkenceye tabi tutuyor, günlerce hatta aylarca göz altında tutuyor ve istediğinde de katlediyor.

İki gün önce askeri geçiş noktasında Filistin Meclis Başkanı Dr. Aziz Duveyk’i tutuklayan işgal yönetimi hukuk tanımazlıkta yeni bir tablo sergiledi. Bu tür uygulamaların yaşandığı başka yerlerde ayağa kalkan uygar ve demokratik(!) dünya ise Filistin halkına karşı sağır ve kör kesiliyor.

HABERE YORUM KAT