1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail Gazze'yi Vurmaya Devam Ediyor
İsrail Gazzeyi Vurmaya Devam Ediyor

İsrail Gazze'yi Vurmaya Devam Ediyor

Gazze'ye düzenlenen hava saldırısında 2 İslami Cihad mensubu daha şehit edildi. Son 4 günde şehit sayısı 20'ye çıktı.

12 Mart 2012 Pazartesi 11:52A+A-

Siyonist işgal güçlerinin bu sabah (12 Mart Pazartesi) Gazze Şeridi'ne düzenlediği son saldırılarda bir kişi daha şehit olurken çoğu kadın ve çocuk 37 kişinin de yaralandığı bildirildi.

İşgal uçaklarının Han Yunus'un doğusundaki El-Garara beldesinde Er-Rıdvan Camii yakınlarında seyretmekte olan bir araca düzenlediği saldırıda İslami Cihad'a bağlı Kudüs Müfrezeleri direnişçilerinden 25 yaşındaki Rafet Cevad Ebu Iyd şehit oldu ve üç kişi de yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, Siyonist işgal ordusuna ait keşif uçağının Abasan kavşağı yakınlarındaki Ebubekir Es-Sıddık Camii'nin arkasında Kudüs Müfrezeleri üyesi bir grup direnişçiyi hedef aldığını ve 24 yaşındaki Hammade Ebu Mutlak'ın şehit olduğunu, iki kişinin de yaralandığını söyledi.

Gazze'deki İlkyardım ve Acil Durumlar Yüksek Komitesi sözcüsü Ethem Ebu Silmiyye ise Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan açıklamasında, işgal uçaklarının Cibaliye Mülteci Kampı'nda Hammad ailesine ait eve düzenlediği saldırıda çoğu çocuk ve kadın 33 kişinin yaralandığını bildirdi.

Ebu Silmiyye, işgal uçaklarının Eş-Şucaiyye mahallesinde Hıls ailesine ait eve düzenlediği saldırıda da iki kişinin yaralandığını ve Cuma gününden bu yana düzenlenen saldırılarda şehit olanların sayısının 20'ye ulaştığını, çoğu kadın ve çocuklardan oluşan yaralıların sayısının ise 68'i geçtiğini söyledi.

Füzelerle Misilleme

Bu arada, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ni hedef alan vahşi saldırılarına misilleme olarak Filistinli direniş grupları da işgal altındaki topraklardaki Siyonist hedeflere füze yağdırmaya devam ediyor.

İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri tarafından yayınlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, Cuma gününden bu yana Siyonist hedeflere atılan füze ve havan mermisi sayısının 100'ü geçtiği ifade edildi.

Bildiride ayrıca, direniş grupları tarafından atılan füzelerin Siyonistler arasında büyük korkuya yol açtığı ve okulların tatil edildiği kaydedildi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

8 Yorum