1. HABERLER

  2. HABER

  3. İspanya’daki Davada 2 Yıl Sonra Gelişme
İspanya’daki Davada 2 Yıl Sonra Gelişme

İspanya’daki Davada 2 Yıl Sonra Gelişme

İspanya'daki 3 Mavi Marmara aktivistinin suç duyurusunda önemli gelişme kaydedildi.

18 Ocak 2013 Cuma 17:38A+A-

İsrail'in 31 Mayıs 2010'da uluslararası sularda 9 kardeşimizin şehit düştüğü Mavi Marmara olayında gemide bulunan İspanyol aktivistlerin, ülkelerinde açtıkları davada ancak 2 yıl sonra ilerleme kaydedildi. Ancak savcının hakime bildirdiği görüşte, konunun İspanya'da değil Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşınması gerektiği savunuldu.

Mavi Marmara gemisinde bulunan 3 İspanyol vatandaşı, Laura Aura, Manuel Tapial ve David Segarra'nın, Mavi Marmara olayı ile ilgili "insanlığa karşı suç" işledikleri gerekçesiyle İsrail yönetimi ve bazı İsrailli askerler hakkında İspanya Ulusal Mahkemesi'ne yaptığı dava başvurusunda 2 yıl sonra gelişme sağlanabildi.

İspanyol aktivist Aura, savcılığın raporunda öngörülen bu zorlu sürecin ne anlama geldiğiyle ilgili olarak gelecek hafta avukatlarıyla toplantı yapacaklarını ve buna göre bir tavır belirleyeceklerini kaydetti.

"En azından, savcılık bu raporuyla İsrail'in insanlığa karşı suç işlediğini tasdik etmiştir" diyen Aura, İspanyol hükümetinin bu davayı Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşımaması halinde "yasaların dışına çıkacağını" savundu. Aura, "Bundan sonra top İspanyol hükümetinde" dedi.

 

HABERE YORUM KAT