1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İsmail Saymaz Suriye’nin katili ile görüşmeliyiz diyor!
İsmail Saymaz Suriye’nin katili ile görüşmeliyiz diyor!

İsmail Saymaz Suriye’nin katili ile görüşmeliyiz diyor!

İsmail Saymaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda bir kez daha Suriye’nin katili Esed ile anlaşma önerisinde bulundu. Saymaz paylaşımında, “Vakit geçirmeden Esad ile görüşmeliyiz” dedi.

12 Eylül 2021 Pazar 17:28A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye’yi harap eden, milyonlarca insanı kimyasal silahlar dahil birçok yöntem ile öldüren, milyonlarcasını zorunlu göçe maruz bırakan Esed ile anlaşılmalı sözleri yinelenmeye devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Partili ırkçı vekil İlay Aksoy ve Gazeteci İsmail Saymaz: “Beşşar Esed’le anlaşılmalı” demeye devam ediyor.

Son olarak geçtiğimiz günlerde İdlib’de şehit olan iki askerin ardından paylaşımlarda bulunan Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Esed ile masaya oturulmasını talep ettiği gönderisinde şöyle dedi:

“İdlib’de iki askerimizi kim şehit etti? YPG mi? El Kaide mi? Diğer İslamcı örgütler mi? Neden teröristlerin örgütü belirtilmiyor? Hem İdlib’i biz kontrol ediyoruz, hem de kontrol ettiğimiz bölgede arkanızdan vuruluyoruz. Bu karanlık, Suriye ile masaya oturmamaktan kaynaklanıyor. İdlib’de iki askerin şehit olduğu saldırıyı ‘Ebu Bekir Sıddık Yardımcıları Seyyiresi’ üstlendi. Resmi açıklamalarda bu terör örgütünün adı neden belirtilmiyor? Afganistan’da Taliban ile görüşen iktidar Suriye’de diyalog kurmadığı için bu teröristler başımıza bela oluyor.”

Saldırının faillerinin kim olduğu dahi bilinmezken, Rusya’nın aralıksız bombardımanlarının ve YPG ile Esed’in tacizlerinin sürdüğü bölgede şehit olan iki askerin ardından bir katil ile “masaya oturulması gerekirdi” sözleri acınası olmanın da ötesinde zalimliği yansıtmıyor mu?

Rusya ile aramızın da HTŞ gibi bölgenin önemli bir muhalif gücü olan yapılanmaya destek olunmasına bağlayan Esedsever İsmail Saymaz bir başka paylaşımında da şöyle yazdı:

“İktidar İdlib’i yönetmeyi kazanç sayıyor. Oysa başta HTŞ olmak üzere İdlib’de konuşlanan teröristler adeta üzerimize zimmetlendi. Bunlar hem Rusya ile ilişkileri bozuyor, hem Suriye ile diyalogu engelliyor. Fazladan arkamızdan vuruyorlar! Vakit geçirmeden Esad ile görüşmeliyiz.”

Milyonlarca insanı aralıksız katleden, Rusya ve İran gibi kirli operasyonlar yürüten devletleri arkasında alan Esed’in Türkiye’deki savunucuları milyonlarca Suriyelinin hayatını kaybettiği coğrafyada yaşananlardan bihabermiş gibi davranmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum