1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. İsmail Hakkı Karadayı Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde de Boş Durmamıştı!
İsmail Hakkı Karadayı Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde de Boş Durmamıştı!

İsmail Hakkı Karadayı Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde de Boş Durmamıştı!

​​​​​​​28 Şubat darbesinin mimarı İsmail Hakkı Karadayı'nın kendi sesinden 28 Şubat sürecinde nasıl bir hukuksuzluk ve zorbalık sergilediğini bir kez daha hatırlatmakta fayda var.

27 Mayıs 2020 Çarşamba 02:32A+A-

HAKSÖZ HABER

1 Mart 2009’ta ortaya çıkan ses kaydında 28 Şubat darbesinin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı söz konusu kayıtta 27 Mayıs'tan başlayarak ordunun sistematik biçimde işlediği darbe suçları içinde üstlendiği rolü bir bir anlatmakta. Öncekilerde sıradan figüran olarak rol oynadığı darbe tiyatrosunda 28 Şubat sürecinde baş aktör, hatta yönetmenlik konumuna yükseldiğini de dile getirmekte.

Müstağni ve mütekebbir bir edayla dillendirilen sözler, bu ülkeye nerdeyse bir asırdır bir deli gömleği gibi giydirilen resmi ideoloji cenderesini net biçimde ortaya koymakta. Kendisine rejim muhafızlığı rolü biçmiş bir ordunun en tepesindeki zatın ağzından dökülen bu sözler, aynı şekilde anayasa, hukuk, meclis, hükümet, sivil idare vb. kavramların ve sözde demokratik hukuk devleti işleyişinin nasıl içeriksizleştirildiğinin, anlamsızlaştırıldığının somut ifadeleri olarak karşımıza çıkıyor.

Ne ilginçtir ki, başta Demirel, Erbakan, Mesut Yılmaz gibi dönemin siyasi figürleri olmak üzere, Karadayı'nın "şecaatini arz ederken" kendilerine atıflar yaptığı isimler susmuştu; haklarında ileri sürülen bu utanç verici ithamları sineye çekmiş ve daha ilginci ise tüm bu ifşaata rağmen hala yargıdan çıt çıkmamıştı.

Dönemin savcıları İsmail Hakkı Karadayı’nın tüm bu somut itirafname ile darbe suçunu tüm ayrıntılarıyla kabullenen bu açık ikrarına rağmen harekete geçmemişti.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum