1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. 28 Şubat’ın Paşası Karadayı Öldü, Hesaplar Mahşere Kaldı!
28 Şubat’ın Paşası Karadayı Öldü, Hesaplar Mahşere Kaldı!

28 Şubat’ın Paşası Karadayı Öldü, Hesaplar Mahşere Kaldı!

Vadesi dolan gidiyor. Zalim-mazlum demeden herkes günün birinde ölüyor. Bazı zalimlerin hesabı mahşere kalıyor. Bugün ölen 28 Şubat darbesinin paşası İsmail Hakkı Karadayı da hesabı mahşere kalanlardan.

26 Mayıs 2020 Salı 16:46A+A-

Başörtüsü özelinde İslami değerlere savaş açan, yüzlerce binlerce müslümanın temel haklarını gasp ederek mağdur eden 28 Şubat cuntasının Genelkurmay Başkanlığındaki tepe ismi olan Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı öldü.

28 Şubat Cürmünden Yargı Önüne Çıkmıştı

Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Genelkurmay Başkanı olarak Türkiye siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen ve "Etkileri gerekirse bin yıl sürecek" denilen 28 Şubat 1997'deki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına katıldı. Toplantıdan, tarihe "postmodern darbe" olarak geçecek 4 maddelik bildiri çıktı.

28 Şubat süreci yıllar sonra yargıya taşındı. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 5 yıl süren yargılama sonunda 13 Nisan 2018'de kararını açıkladı.

Sanık eski Genelkurmay Başkanı Karadayı, mahkemede "28 Şubat süreci, bazı çevrelerce söylendiği gibi bir darbe süreci asla değildir." Savunmasını yaparak darbeci tutumunu sürdürdü.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'yı da suç tarihinde yürürlükte bulunan 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 147. maddesi uyarınca "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren düşürmeye ve devirmeye iştirak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın yargılama sürecindeki tutum ve davranışlarını, takdiri indirim nedeni kabul ederek cezayı müebbet hapse çevirdi.

Hesabı Mahşere Kaldı!

Kendisini layüsel bir pozisyonda konumlandıran militarist darbecilerin psikolojisini bozma bağlamında sembolik bir adım olmakla birlikte hukuki sonuçları açısından kayda değer bir sonuç doğurmayan 28 Şubat davasından Karadayı da yargılanmıştı. Hakkında müebbet hapis kararı verilmesine rağmen Karadayı cezaevine girmemiş, aksine evinde yaşamayı sürdürmüştü. Ama ilahi adalet onu bu dünyada ilerleyen yaşında kansere tabi kılmıştı. Uzun süredir gördüğü kanser tedavisine olumlu cevap vermeyen Karadayı nihayet bugün 88 yaşında hayata gözlerini yumdu. Hesabı ise mahşere kaldı.

Zulmedenlerin; İslam’a ve Müslümanlara savaş açanların; insanın hak ve özgürlüklerine tecavüz edenlerin akıbeti hayırlı olmayacaktır. Bu dünyada rezil oldukları gibi ahirette de onları daha büyük bir rezillik beklemektedir!

“Sakın Allah’ı zulmedenlerin yapmakta olduklarından habersiz sanma! Hayır! Allah onları yalnızca gözlerin dehşetle belireceği bir güne ertelemektedir!” (14 / İbrahim, 42)

 

HABERE YORUM KAT

10 Yorum