1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İşlerine gelince yargıda altın çağ, gelmeyince FETÖ yargısı!
İşlerine gelince yargıda altın çağ, gelmeyince FETÖ yargısı!

İşlerine gelince yargıda altın çağ, gelmeyince FETÖ yargısı!

28 Şubat davasından yargılanan Çetin Doğan’ın işin içinden sıyrılmak için FETÖ’ya atıfta bulunarak yargı kararlarını ona yıkmaya çalışması dikkat çekti.

11 Temmuz 2021 Pazar 15:17A+A-

Yargıtay’ın 28 Şubat davasında müebbet hapis cezasını onadığı 14 kişiden biri olan emekli Orgeneral Çetin Doğan, 28 Şubat davasının bütün delillerinin sahte olduğunu iddia etti. Davada verilen cezaların onandığını kaydeden Doğan, mahkemeyi FETÖ ile ilişkilendirerek “Bize ceza verenler, öncelikle verdikleri kararlarla bize değil kendi geleceklerine utanılacak bir yüz karası bıraktılar” dedi.

Eski adıyla Yargıtay 16. yeni adıyla Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 28 Şubat davasına ilişkin temyiz incelemesini önceki gün tamamladı. Kararda sanıklar Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker, olay tarihinde yürürlükte bulunan 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 147. maddesindeki “Türkiye Cumhuriyeti icra heyeti vekilleri heyetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren menetmek” suçu bakımından “müşterek fail” olarak sorumlu tutuldu. Daire, bu 14 sanık hakkındaki müebbet hapis cezalarını onadı.

Yargıtay’ın müebbet hapis cezasını onadığı isimlerden emekli Orgeneral Çetin Doğan, karar sonrası Perinçekgillerin Aydınlık’ına iç döktü. 28 Şubat davasının bütün delillerinin sahte olduğunu öne süren Doğan, cambazlık yaparak “Yerel mahkeme bilirkişi raporu istemişti. ODTÜ tarafından hazırlanan raporda bu belgelerin sahte olduğu belirtilmişti. Ancak mahkeme, FETÖ’cü oldukları için mahkûm edilen TÜBİTAK’çıların raporunu kabul etti. Son olarak da Yargıtay’dan böyle bir karar çıktı. Nemrut Mustafa Paşa Divanını geçti bunlar. Bu mahkemelerin başkan ve üyeleri, bize ceza verenler, öncelikle verdikleri kararlarla bize değil kendi geleceklerine utanılacak bir yüz karası bıraktılar” dedi.

Hakkında verilen beraat kararı onanan emekli Albay Alican Türk ise, yine işine gelmeyen yargı kararını FETÖ ile ilişkilendirme yolunu tuttu. Türk, “Yargıtay resmen FETÖ’cü bir savcının hazırladığı, her tarafı tepeden tırnağa FETÖ’nün izlerini taşıyan bir kararı onadı. Bir FETÖ’cü savcının hazırladığı, tescilli bir FETÖ’cü, aynı zamanda kozmik odaya giren FETÖ’cü savcının hazırladığı iddianame üzerinden, sürecin içerisindeki bütün Genelkurmay uzantısından TÜBİTAK’çılarına kadar hepsi FETÖ’cü çıkan bu davada böyle bir sonuç çıktı. Kendim beraat ettim ama hiç umurumda değil. Ülkemiz adına, hukuk adına üzgünüm” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum