1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İslam düşmanı Fransa’yı protesto etmek suç mu?
İslam düşmanı Fransa’yı protesto etmek suç mu?

İslam düşmanı Fransa’yı protesto etmek suç mu?

Fransa’nın aleni olarak gerçekleştirdiği İslam ve Hz. Muhammed düşmanlığına tepki gösteren Suriyeli gençler ifadeleri alınmak üzere emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

25 Ekim 2020 Pazar 21:46A+A-

HAKSÖZ HABER

Fransa’nın İslam karşıtı lideri Macron’un Hz. Muhammed’i lekelemeye çalışan karikatürleri sahiplenerek kamu binalarına yansıtmasının yankıları sürüyor. Türkiye’de de Suriyeli muhacirler Macron’u ve Fransa’nın İslam karşıtlığını protesto etmek amacıyla Taksim’de Fransa Büyükelçiliği önünde oturma eylemi düzenledi. Oturma eylemine katılan gençleri polis emniyete götürerek ifadelerini aldı. Fransa’nın bu aleni İslam düşmanlığı karşısında söz söylemek, protestolarda bulunmak polis için nasıl bir sorun teşkil etmiş olabilir ki protesto eyleminde bulunanlar sorgulanmak üzere polis nezaretine götürülebiliyor?

Fransa’nın İslam karşıtı lideri Macron’un Hz. Muhammed’i lekelemeye çalışan karikatürleri kamu binalarına yansıtmasına birçok Müslüman ülkeden tepkiler gelmeye devam ediyor. Katar’da mağazalarda bulunan Fransız ürünleri raflardan indirilerek yerlerine Türkiye menşeii ürünlerin alınmasını talep eden kampanyalar düzenleniyor. Suriye’de Müslümanlar toplu gösterilerle tepkilerini ortaya koyarken, Suriye’nin bazı yerlerinde PKK/YPG unsurları halka ateş açarak protestoları bastırmaya çalıştı.

Türkiye’de ise durum biraz daha farklı ilerliyor. Hüda-Par geçtiğimiz günlerde şubelerinin olduğu illerde eylem ve basın açıklaması yapmıştı. STK’lar ve hükümet kanadından da çok sert açıklama ve kınamalar yapıldı. Bugün de Suriyeli gençlerden oluşan bir grup Taksim’de Fransa Büyükelçiliği önünde oturma eylemi gerçekleştirerek Fransa’yı protesto etti. Ancak polis göstericileri ifadelerini almak zorla  üzere emniyete götürdü. Protestocuların göz altına alınmasına tepki gösteren 3 Türkiye vatandaşı ve 5 Suriyeli daha ilerleyen zaman dilimi içerisinde göz altına alındı. Göstericiler emniyet tarafından sorgulanıp ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakırken onların göz altına alınmasına tepki gösterenler hala alıkonulmuş durumda. Protestocular ve protestoculara destek olmak isteyenlerin, hangi gerekçeler ile göz altına alındıkları bilinmiyor. Yaşanan bu meşum olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz... 

 

suriyeli_protesto_fransa.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum