1. HABERLER

  2. HABER

  3. BİYOGRAFİLER

  4. Islahatçı ve direnişçi bir lider: Abdulkerim Hattabi
Islahatçı ve direnişçi bir lider: Abdulkerim Hattabi

Islahatçı ve direnişçi bir lider: Abdulkerim Hattabi

Hayatını İslam ve bağımsızlık davasına adayan Abdulkerim Hattabi sadece Faslıların değil; İslam ümmetinin kahraman liderlerinden biridir.

21 Eylül 2022 Çarşamba 23:03A+A-

Okuyucularımız Fas izlenimlerini yazan Adem Özköse yazı dizisinin bu bölümünde Fas’ın İslami hareket önderlerinden Abdulkerim Hattabi’yi değerlendirdi:

Fes şehrinde Kerim’in mutevazı otelinde bir gece geçirdikten sonra sabah ilk olarak Faslıların ünlü “harira” çorbalarından içmek için bir lokanta aramaya başladım. Derbul Hurra’dan şehrin en ünlü giriş kapısı olan Bab Bou Celud’a doğru yürürken bacaklarım da hafiften sızlıyordu. Bu sızlamalar bir önceki günden, Fes’in birbirinden ilginç sokaklarını adeta kendimi kaybetmişçesine gezdiğim anlardan kalmaydı. Bacaklarımdaki sızlamalardan asla şikayetçi değildim. Bu sızlamalar bana yolları aşındırdığım, yolda olduğum hissini daha fazla yaşattıkları için bilakis memnun bile oluyordum. Bab Bou Celud’un hemen köşesindeki bir lokantaya oturup kendime harira çorbası söyledim. Harira Fas mutfağıyla öyle özdeşleşmiştir ki Faslılar ramazanlarda 30 gün boyunca oruçlarını mutlaka harira çorbasıyla açarlar. Nohut ve et başta olmak üzere birçok malzemenin birbiriyle karıştırılması sonucu ortaya çıkan harira tıpkı nane çayı gibi insanı diri tutar.

Yazının Devamı >>>