1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. İskilipli Atıf Hoca Paylaşımı Yapan Öğretmene Ceza
İskilipli Atıf Hoca Paylaşımı Yapan Öğretmene Ceza

İskilipli Atıf Hoca Paylaşımı Yapan Öğretmene Ceza

10 Kasım’da savrulma yaşayanlara sosyal medya hesabından İskilipli Atıf Hoca’yı hatırlatan Eğitim Bir Sen Mersin şubesi yönetim kurulu üyesine İl Milli Eğitim Müdürlüğü kınama cezası verdi.

30 Mayıs 2020 Cumartesi 04:33A+A-

2019 yılı 10 Kasım’da şahsi sosyal medya hesabından “Bugün eksen kaymasının Nirvanaya ulaştığı bir gün!! Bazı arkadaşlarımızın paylaşımlarının İskilipli Atıf Hoca’nın ve bir çok İslam aliminin mezarda kemiklerini sızlattığını görüyor gibiyim… Yazık çok yazık” paylaşımı yapan Eğitim Bir Sen şube yönetim kurulu üyesi öğretmene kınama cezası verildi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü mahkemeye gönderdiği cevabi yazıda cezayı şu şekilde savundu: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendisine ve manevi şahsiyetine doğrudan bir hakaret veya eleştiri yapılmadığı. Ancak paylaşım içerisinde geçen İstiklal mahkemelerince vatana ihanet suçlaması ile yargılanarak idam edilen İskilli Atıf Hoca’ya “İslam alimi” göndermesi yapılması nedeniyle toplumun bazı kesimleri tarafından dolaylı olarak Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine saygısızlık olarak anlaşılmaktadır.”

Eğitim Bir Sen Başkanı Ali Yalçın sosyal medya hesabından “Mersin Milli Eğitim’e göre İskilipli Atıf Hoca alim değil hain! Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü skandala imza attı. Hukuka aykırı uygulamaları eleştiren Şube yöneticimizi cezalandırmak isterken, akıllara durgunluk veren bir icraata imza atıldı.” diyerek karara tepki gösterdi.

aliyalc.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde resmi ideoloji dayatmasının sebep olduğu bu türden olaylar vaka-i adiyeden olmaya başladı. Daha önce de Tuzla MEB Şube Müdürü Aydın Bora ‘Şapka Devrimi’ aleyhtarı bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle görevden alınmıştı.

Neticede balık baştan kokuyor! Söylem ve icraatlarıyla kimliğini ortaya koyan Ziya Selçuk’un başta olduğu bir bakanlıkta altta bu tür kararların alınması kimseyi şaşırtmıyor artık! Bakan bey ve kadroları Kemalizmi daha da tahkim etmek için ellerinden geleni ardına koymuyor!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum