1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. IŞİD Mensupları Kerkük’e Dayandı!
IŞİD Mensupları Kerkük’e Dayandı!

IŞİD Mensupları Kerkük’e Dayandı!

7 gündür Irak'ın en büyük petrol kenti Musul'un kontrolünü elinde tutan IŞİD ve diğer Sünni gruplar, şimdi de Kerkük'e dayandı.

17 Haziran 2014 Salı 15:36A+A-

HAKSÖZ-HABER

Yeni Şafak muhabiri Çetiner Çetin’in haberine göre Türkmen kenti Telafer'i tamamen kontrol altına alan IŞİD militanları az önce de Musul'dan Kerkük'e geliş istikametindeki Molla Abdullah Köyü'ne girdi.

Kerkük'e 11 km mesafedeki Molla Abdullah nahiyesini ele geçiren IŞİD'in bir yandan güneyden Beşir, bir yandan Musul yani Kuzey istikametinden Kerkük'e yaklaştığı ve çatışmaları devam ettirdiği belirtiliyor.

Kerkük güvenlik birimleri her iki noktada yaşanan hareketli çatışmaları püskürtmeye çalışırken, kente olası sızmaları önlemek içinde kent içindeki devriyeleri artırdı.

Irak Ordusundan “315 IŞİD Mensubunu Öldürdük” İddiası

Öte yandan Irak Devlet Televizyonu Irakiye, Bakuba'da 3 semte saldıran 315 IŞİD militanının öldürüldüğünü iddia etti.

DHA’nın geçtiği habere göre Irak Devlet Televizyonu Irakiye, Irak Hükumeti'nin Bakuba güvenliğinden sorumlu Dicle Operasyonlar Komutanı Orgeneral Abdulemir El Zeydi'nin Bakuba'da son 24 saatteki çatışmalarda 315 IŞİD militanını öldürüldüğünü açıkladığını duyurdu.

Haberde, Orgeneral Abdulemir El Zeydi'nin Irak'ın Diyale Vilayetine bağlı Bakuba'da El Masrak, El Gatun ve El Muallimi semtlerinde IŞİD tarafından saldırılar düzenlendiğini, bu saldırıları Irak askerlerinin püskürttüğünü; çatışmada 315 IŞİD militanının öldürüldü açıklamasına yer verildi.

 

HABERE YORUM KAT