1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. IŞİD, Direnişçilere Saldırdı!
IŞİD, Direnişçilere Saldırdı!

IŞİD, Direnişçilere Saldırdı!

Menbiç’ten sonra el-Bab ve Cerablus bölgesinde 17 köyden daha çekilen IŞİD gece yarısı direnişçilere baskın yaptı. Yaptığı baskınla IŞİD, 20’den fazla direnişçiyi katletti.

20 Ağustos 2016 Cumartesi 07:48A+A-

IŞİD önceki gece ani bir baskınla Karaköprü, Düdyen ve Çobanbey'e saldırarak 20'den fazla direnişçiyi katletti. Cerablus'tan çektiği güçleri direniş bölgelerine yönlendiren IŞİD'in gece yaptığı saldırılar püskürtüldü. Çatışmalarda IŞİD bölge sorumlusunun da öldüğü duyuruldu.

Son 8 ayda 300'den fazla ilçe, kasaba ve köyü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD'ye terk eden IŞİD, Menbiç, el-Bab ve Cerablus bölgeleri dâhil olmak üzere 17 köyden daha çekildi.

Cerablus Kırılma Noktası

Türkiye sınırının sıfır noktasında yer alan Cerablus kasabası IŞİD tarafından boşaltılırken, PYD'nin nehri geçme ve kasabayı ele geçirme girişimi sınırda konuşlu topçu bataryaları tarafından engelleniyor. Örgüt Menbiç'ten Cerablus yönüne güç sevkederek Türkiye sınırı yerine, güney bölgesinden kasabaya girme hazırlıkları yapıyor.

Öte yandan Suriyeli direnişçiler Cerablus'u hem IŞİD hem de PYD'den korumaya hazır olduklarını duyurdular.

Yeni Şafak'ın bölgede bulunan kaynakları, IŞİD'in Cerablus ve çevresini savaşmadan boşaltmasının ABD-PYD-IŞİD arasında gerçekleşen kirli bir pazarlık sonucu ortaya çıktığını ve IŞİD'in Cerablus'tan çektiği güçlerini direniş bölgelerine sevk etmesinin de bunun en önemli kanıtı olduğunu belirttiler.

Direniş kaynakları ayrıca Cerablus bölgesinde 700'den fazla PYD'li militanın kasabaya saldırı hazırlığı yaptığı bilgisini verdi.

Eş Zamanlı Saldırıyorlar

Türkiye'de PKK, Suriye'de ise PYD eş zamanlı saldırıyor.

Elazığ, Van, Hakkâri ve Diyarbakır illerinde güvenlik güçlerine ait merkezlere yönelik saldırılar gerçekleştiren PKK ile birlikte sınırın Suriye tarafında PKK'nın Suriye’deki uzantısı PYD'nin saldırıları da devam ediyor. PYD batı yönünde Afrin bağlantısı için saldırırken PKK provokasyonlarını daha geniş bir alana yaymayı hedefliyor.

İşte, Güvenli Geçiş!

Suriye'de Menbiç'in IŞİD'den geri alınmasının ardından 200 örgüt militanına PYD ve ABD tarafından güvenli geçiş sağlandığı kaydedilmişti.

PYD ağırlıklı “Demokratik Suriye Güçleri”nin (DSG) resmî Twitter hesabında yer alan fotoğraflarda, araçlarla kenti terk eden IŞİD militanları görülüyor.

“IŞİD karşıtı” uluslararası koalisyonun sözcüsü ABD'li Albay Christopher Garver, üç gün önce yaptığı açıklamada, ABD'nin birlikte çalıştığı sahadaki güçlerin sivil kayıplarına yol açmamak için rehinelerle hareket eden konvoya müdahale etmediğini iddia etmişti.

Kaynak: Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

1 Yorum