1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalcinin vandallığı kameralara yakalandı
İşgalcinin vandallığı kameralara yakalandı

İşgalcinin vandallığı kameralara yakalandı

Bir grup Filistinli genç, Cuma namazı sonrası bir kafenin avlusunda otururken, işgalci Yahudilerin saldırısına uğradı. Masaları ve vitrini paramparça eden işgalciler, "cesur İsrail askerlerinin arasından" kayıplara karıştı!

31 Mayıs 2022 Salı 15:03A+A-

HAKSÖZ HABER

İsrailli işgalcilerin Cuma günü saldırdıkları bir Filistinliye ait işyerinin güvenlik kamera kayıtları B’T Selem tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Görüntülere göre Filistinli gençler, Cuma sonrası oturdukları kafeye silahlı grubun yaklaştığını görünce mekanın içine çekildi. İşletmeye saldıran İsrailli yerleşimciler, işletmeye zarar vererek olay yerinden arkalarına bakmadan kaçtı.

 

 

Huwarah kasabasında işgalciler tarafından düzenlenen saldırıların sayısı artarak devam ediyor. Birçok yerleşimci tarafından saldırıya maruz kalan Filistinlilerin, evlerini ve işyerlerini terk etmesi bekleniyor. Saldırıların çoğunda askerler saldırganların koruması olarak görev aldığı gibi zaman zaman kendileri de saldırılara dahil oluyor. 

Yahudi vandallar, ellerindeki demir çubuk ve levyeler ile Filistinlilere ait dükkanlara saldırırken, camı çerçeveyi indiren, masaları dağıtan ve müşterilere saldıran işgalci yerleşimcilerin yargılanmadığı İsrail mahkemelerine karşı, Avrupa Birliği ve ortağı ABD’den hiçbir yasal yaptırım ve düzenleme talebi gelmemesi dikkat çekiyor.

Filistinlileri sokak ortasında öldüren, çocukları gerçek silahlarla vuran ve işlediği yağma, cinayet ile taciz suçlarına karşı yargılama yolunu kapatan İsrail mahkemeleri, “Mahkeme-i Kübra”dan kaçabileceğini hayal ediyor!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum