1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci siyasiden küstah açıklama: Filistinlilere merhametli davranılıyormuş!
İşgalci siyasiden küstah açıklama: Filistinlilere merhametli davranılıyormuş!

İşgalci siyasiden küstah açıklama: Filistinlilere merhametli davranılıyormuş!

İsrail'de Knesset'in aşırı sağcı üyesi Zvika Fogel, İngiltere'de Channel 4 News'e verdiği röportajda İsrail'in Filistinlilere karşı 'fazla merhametli' olduğunu savundu.

15 Aralık 2022 Perşembe 21:24A+A-

HAKSÖZ HABER

İşgalci İsrail’in aşırı sağcı meclis üyesi Zvika Fogel, “Eğer bir İsrailli anne ağlarsa yüzlerce binlerce Filistinli anne ağlayacaktır, ağlamalıdır da” açıklamaları ile tepki çekmişti. Aşırılığı siyasi görüş olarak lanse eden işgalci tehditlerinin bir de, “Filistinlilere fazla merhametli davranıldığı” sözlerini ekledi. 

İngiliz haber kanalı Kanal 4’e konuşan aşırılık yanlısı Fogel, Filistinlilere uygulanan mütekabiliyete son verilmesi gerektiğini savundu. Fogel konuşmasında: “Filistinlilere karşı çok merhametliyiz. Bunu sona erdirmemiz gerekiyor. Bunun ırkçılıkla bir alakası yok." dedi. Filistinlileri neredeyse her gün katletmekle meşgul olan İsrail askerlerinin baskın ve saldırılarını 'orantılı' gören aşırılık yanlısı İsrailli siyasilerin Netanyahu hükümeti ile beraber daha cüretkar olduğu görülüyor. 

Zvika Fogel aşırılık yanlısı aşırı sağcı Yahudi Gücü partisinin bir üyesi olmasının yanında Itamar Ben Gvir’in de yakın takipçisi konumunda.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum