1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail'de güvenlik güçleri istifa etmeye devam ediyor!
İşgalci İsrail'de güvenlik güçleri istifa etmeye devam ediyor!

İşgalci İsrail'de güvenlik güçleri istifa etmeye devam ediyor!

İşgalci İsrail'in güvenlik güçleri maaşlarının yetersizliği, özlük haklarının istismarı ve diğer koşullar nedeniyle istifa etmeye devam ediyor! Şu ana kadar işgalciye bağlı 18 polis karakolu istifalar nedeniyle kapatıldı.

06 Temmuz 2022 Çarşamba 15:32A+A-

HAKSÖZ HABER

Resmi İsrail kaynaklarına göre, 2022'nin başından bu yana 456 İsrail polisinin istifa ettiği kaydedildi. Düşük maaş aldıkları için bu sayının yıl sonunda 2 bin kişiyi bulacağı ifade edildi. 

Knesset Bilgi Bürosu tarafından 2021'de yayınlanan bir belgeye göre de 2021'de 631 polisin istifa ettiği kayıtlara geçti. 

İsrail'in işgalci politikalarını uygulamak için geniş yetkiler ve cezalandırılmazlık alan İsrail güvenlik güçlerindeki istifaların ardından boş kontenjan sayısı da arttı. 566 devriye memuru, 322 müfettiş, 198 istihbarat memuru, 133 trafik memuru ve 500 sınır muhafızı dahil olmak üzere 1.720 pozisyonun boş olduğu öğrenildi. 

İstifa eden İsrail güvenlik güçleri nedeniyle polis açığı oluşan İsrail hükümetine bağlı, 18 polis karakolunun da kapandığı belirtiliyor. 

İsrail Polis Komiseri Yaakov Shabtai, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Cinayet suçu veya tecavüz mahalline dakikalar içinde ulaşamayacağımız bir duruma doğru gidiyoruz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT