1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail "Filistinli Öldürüldü" Başlığı Görmek İstemiyor!
İşgalci İsrail "Filistinli Öldürüldü" Başlığı Görmek İstemiyor!

İşgalci İsrail "Filistinli Öldürüldü" Başlığı Görmek İstemiyor!

Doğu Kudüs'teki bir şiddet olayıyla ilgili haberlerde Filistinlilerin öldürüldüğünü vurgulayan başlıklar kullanılmasına tepki gösteren işgalci İsrail, “bazı önlemler”e başvurabileceğini açıkladı.

05 Şubat 2016 Cuma 13:20A+A-

İşgalci İsrail, yabancı basın kuruluşlarının ülkede yaşanan şiddet olaylarına ilişkin haberlere attıkları başlıklardan hoşlanmayınca “uyarı mesajı” yayınladı. İsrail, haberlerinde “gerçeğe aykırı” başlıklar kullanan gazetecileri basın akreditasyonlarını iptal etmekle tehdit etti.

ABD merkezli CBS kanalının, 19 yaşındaki İsrail askeri Hadar Cohen ve 3 Filistinlinin ölümüne yol açan olayı “Şiddet Tırmanıyor: 3 Filistinli Öldürüldü” başlığıyla vermesine tepki gösteren İsrail Basın Direktörü Nitzan Çen’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“CBS, Kudüs’teki Şam Kapısı yakınlarında meydana gelen terör saldırısı sonrası sitesinde bu başlığı kullanmayı tercih etmiştir. Bunu göz ardı edemeyiz. Gerçekle uyuşmayan başlıklar atan gazeteci ve editörlerin basın akreditasyonlarını iptal etme seçeneğini değerlendireceğiz.”

Diğer taraftan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü de söz konusu başlığın “taraflı ve yanlış” olduğunu iddia etti.

2 Kere Başlık Değişti

3_filistinli_olduruldu_cbs_news.jpg

Öte yandan CBS, İsrailli yetkililerin hışmının ardından haberin başlığını “İsrail Polisi Filistinli Olduğu İddia Edilen 3 Saldırganı Öldürdü” diye değiştirdi. Başlığın son hali ise “Bir İsrail Polisini Öldürüp Bir Diğerini Yaralayan Filistinliler Öldürüldü” oldu.

3_filistinli_olduruldu_al_jazeera.jpg

Bu arada Al Jazeera’nin “3 Filistinli İsrail Polisi Tarafından Vurularak Öldürüldü” haberi de “tarafsız olmayan” bir diğer örnek olarak gösterildi.

Sputnik News

HABERE YORUM KAT