1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Yönetimi Filistinlilere "Delil" Aranmaksızın Ceza Verecek
İşgal Yönetimi Filistinlilere "Delil" Aranmaksızın Ceza Verecek

İşgal Yönetimi Filistinlilere "Delil" Aranmaksızın Ceza Verecek

Siyonist yönetimin Adalet Bakanı Şakid'in hazırladığı yasa tasarısına göre, Filistinlilere, "zarar verme niyeti taşıma" yönünde delil aranmaksızın ağır cezalar verilebilecek.

28 Mayıs 2015 Perşembe 17:10A+A-

Siyonist Şakid'in göreve başladıktan sonra hazırladığı ilk yasa tasarısının, Pazar günü Bakanlar Yasama Komisyonu'nda oylanacağı bildirildi.

Yediot Ahronot gazetesinde yayınlanan haberde, Şakid'in yeni yasa ile "zarar verme niyeti taşıma" şartını ortadan kaldırarak, taş atmaktan yargılanan Filistinlilere 10 yıla kadar hapis cezası verilebilmesini sağlamak istediği belirtildi.

İşgal bölgesinde mevcut yasalara göre, "zarar verme niyetiyle taş attığı" iddia edilen Filistinlilere 20 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor.

Şakid'in hazırladığı yasa tasarısı ile, "polis ve askerin görevini yapmasına mani olma niyeti" şeklinde yeni bir madde getirerek "ağır cezalara dayanak" hazırlamak istediği kaydediliyor.

-"Filistinli gençlerin anneleri de ölmeli" açıklaması

Binyamin Netanyahu'nun eski yardımcılarından olan Şakid, geçen yıl Gazze'ye düzenlenen saldırılar sırasında Filistin halkına yönelik topyekün savaş ilan edilmesini istemiş ve katledilen "Filistinli gençlerin annelerinin de ölmesi" gerektiğini söylemişti.

Netanyahu, genel seçimlerden sonra kurulan koalisyon hükümetinde Filistin karşıtı açıklamalarıyla sürekli gündeme gelen aşırı sağcı Habayit Hayehudi (Yahudi Evi) Partisi milletvekili Siyonist Ayelet Şakid'i Adalet Bakanlığı görevine getirmişti.

(AA)

HABERE YORUM KAT