1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Askerlerinin Yüzde 25'i Psikolojik Sarsıntı Geçirdi
İşgal Askerlerinin Yüzde 25'i Psikolojik Sarsıntı Geçirdi

İşgal Askerlerinin Yüzde 25'i Psikolojik Sarsıntı Geçirdi

İşgal ordusu, askerlerinden yüzde 25'inin Gazze Şeridi'nde Filistin direnişiyle yapılan savaşlarda gördükleri nedeniyle psikolojik sarsıntıya uğradığını açıkladı.

19 Ağustos 2015 Çarşamba 18:56A+A-

İşgal televizyonu 2'inci kanalı, dün (18 Ağustos Salı) internet sitesinde konuyla ilgili yayınladığı haberde, psikolojik sarsıntı nedeniyle tedavi gören askerlerin oranının 2013 yılında erkek askerler arasında yüzde 76.28, kadın askerler arasında ise yüzde 32.72'ye ulaştığını bildirdi. Haberde, bu oranların 2014 yılında erkek askerler arasında yüzde 66.67 ve kadın askerler arasında yüzde 33.33 olduğu ifade edildi.

İşgal televizyonu, sorunun psikolojik sarsıntı geçiren askerlere hizmet veren asker doktor sayısının azlığında olduğunu belirterek, orduda bu görevi yerine getiren sadece 30 doktor bulunduğuna işaret etti.

Ordunun daha çok psikolog görevlendirmek için çalıştığı kaydedilen haberde, askeri bir yetkilinin "Psikolog sayısında eksiklik var. Ordu buna önceden hazırlanmalı. Şartlar daha iyi olacak ve sorun giderilecek" dediği aktarıldı.

İşgal televizyonu, psikolojik sarsıntıların birçok askeri sivil hayata döndürdüğünü belirterek, işgal ordusunun asker sıkıntısı çektiğini bildirdi.

FİEM

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT