1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Irkçılığın tutuşturduğu linç ateşi Bozova’yı yakıyor!
Irkçılığın tutuşturduğu linç ateşi Bozova’yı yakıyor!

Irkçılığın tutuşturduğu linç ateşi Bozova’yı yakıyor!

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde Suriyeli bir sapığın bir çocuğu istismarını gerekçe göstererek tüm Suriyelileri hedef gösterenler en az o sapık kadar sapık bir tutum sergiliyorlar!

17 Ağustos 2023 Perşembe 13:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Irkçılığın aklı, vicdanı, adalet duygusunu berhava ettiğinin her gün yeni bir örneğini yaşıyoruz. Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde 21 yaşındaki Suriyeli bir kişinin 9 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiası üzerine başlayan gerginlik en az sapkın kişinin eylemi kadar utanç manzaralarına sebep oldu.

14 Ağustos Pazartesi akşamı Bozova devlet hastanesinde polise intikal ettirilen hadise üzerine 15 Ağustos Salı günü sanık mahkemece tutuklanmasına rağmen Bozova ilçesinde kışkırtılan kalabalıklar Suriyelilere ait evlere ve işyerlerine saldırıya geçtiler.

Konu hakkında TELE1’e konuşan CHP Bozova İlçe Başkanı Ömer Gül’ün sözleri hadisenin nerelere taşınmak istendiğini ortaya koyuyor: “Dün akşam Suriyeli 21 yaşlarında biri Bozovalı bir çocuğa tecavüz etmiş. Bugün de Bozova’nın gençleri eylem yaptı. Emniyet Müdürü geldi Belediye Başkanı geldi. Yarın saat 9 gibi tekrar görüşecekler bunları Bozova’dan gönderecekler.

Böyle alçakça bir hadise üzerine mağdurun ailesinin ve yakınlarının infial içerisine girmesi ve sanığa yönelik bir cezalandırma çabasına kalkışması anlaşılabilir bir şey olmakla birlikte ilçe genelinde kalabalıkların harekete geçirilerek tüm Suriyelilerin hedef tahtasına oturtulması hiçbir şekilde izah edilemez, savunulamaz.

Hadise üzerine bekleneceği üzere ırkçı-faşist çevreler sosyal medya hesapları üzerinden kampanya başlattılar. Bozova’da sokaklara taşan linç manzaralarını övgüyle paylaşıp saldırganları alkışladılar. Benzer saldırıları teşvik etmeye yönelik tahrik ateşini alevlendirmeye çalıştılar.

Sonuçta ortada tekil bir olay, şahsi bir suç var, üstelik Türkiye’de yerli vatandaşların da maalesef işledikleri türden bir suç bu. Yapanın en şiddetli bir şekilde cezalandırılması gerekir elbette ama kimsenin bir başkasının fiilinden ötürü suçlanamayacağı kuralı unutulmadan!

Hatırlayalım daha birkaç hafta önce Hatay’da bir köy okulunda Murat S. isimli bir beden öğretmeninin 10 çocuğu tam 5 yıl boyunca istismar ettiği ve üstelik de bu iğrenç eylemin görüntülerini kaydettiği ortaya çıkmıştı. Peki, bu alçakça olay duyulunca Hatay’da ya da bir başka bölgede insanlar sokağa dökülüp o öğretmene ya da o öğretmenin mensubu bulunduğu herhangi bir topluluğa yönelik bir saldırı gerçekleştirmiş miydi? Hayır, böyle bir şey olmamıştı, zaten olması çok saçma ve zalimce olurdu.

Peki neden bu örnekte olduğu gibi Türk kökenli bir sapığın eylemi bütün Türklere atfedilmiyor da, Suriyeli bir sapığın eyleminden ötürü tüm Suriyeliler suçlanıyor ve hedef gösteriliyor? Çünkü ırkçılık akılsızlıktır, hukuksuzluktur, namussuzluktur!

CHP İlçe Başkanı “Bunları buradan gönderecekler” derken ne kadar da rahat ve kendinden emin değil mi? Peki sormak gerekmiyor mu? Neden Bozova’ya yerleşip hayatta kalmaya çalışan gariban Suriyeli aileler Suriyeli bir sapığın işlediği alçakça suçtan ötürü mağdur ediliyorlar? Neden Suriyeli kadınlar, çocuklar linç güruhlarının tehdidi yüzünden dehşet içinde kalıyorlar? Bir çocuğa tecavüz eden alçağın fiili kötü de, yüzlerce, binlerce çocuğu korkuya, dehşete sevk etmek, çaresiz, yoksul insanları oradan oraya bir eşya gibi savurmak iyi mi? İnsanlıkla bağdaşıyor mu?

HABERE YORUM KAT

3 Yorum