1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Irkçılığın aldığı 3 can için emniyet birimleri neden suskun kalınmasını istedi?
Irkçılığın aldığı 3 can için emniyet birimleri neden suskun kalınmasını istedi?

Irkçılığın aldığı 3 can için emniyet birimleri neden suskun kalınmasını istedi?

İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde 3 Suriyeli işçinin, ırkçı bir saldırgan tarafından gece uyku halindeyken yakılarak katledildiği iddia edilmişti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi olaya dair bir rapor yayınlayacağını belirtti.

22 Aralık 2021 Çarşamba 14:02A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde 3 Suriyeli işçinin, bir saldırgan tarafından gece uyku halindeyken yakılarak katledildiği olay hakkında önümüzdeki günlerde bir rapor yayınlayacağını duyurdu.

16 Kasım’da yaşandığı belirtilen olayda, saldırganla Suriyeli gençler arasında herhangi bir husumet bulunmadığı, olayın ırkçı bir saldırı olduğu iddia edildi.

Gözlemevi olayla ilgili araştırmasının sonucunu henüz yayınlamazken, hayatını kaybeden 3 gencin fotoğrafları ve kimlik bilgileri sosyal medyada paylaşılmıştı.

Suriyeli gençlerin 23 yaşındaki Mamoun al-Nabhan, 21 yaşındaki Ahmed Al-Ali ve 17 yaşındaki Muhammed el-Bish olduğu ortaya çıkmıştı.

Olaya dair yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı.

Emniyet'in saldırıyı gerçekleştireni yakalayana kadar ailelerden basına konuşmamaları yönünde telkinlerde bulunduğu iddia edildi.

Irkçı vekiller ve siyasilerin kışkırtmaları sonucu daha önce de birçok şehirde Suriyelilere ait işyerleri ve evleri yakılmaya çalışılmıştı. Irkçı saldırıları provokasyonlar ve şebbihalıkları ile tetiklemeye çalışan siyasilere ceza verilmemesi sokaktaki ırkçılığın şiddetini de tetiklemeye devam ediyor.

İnsan hak ve ihlallerini araştıran birçok kurum olayın takipçisi olacakları yönünde beyanatlarda bulunurken, İçişleri Bakanlığı, Adalet ve Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden iddia edilen olaylar hakkında herhangi bir açıklama yapılmaması dikkat çekti. 

Yakılarak katledilen Mamoun al-Nabhan'ın kardeşi Ahmet Nabhan, yaşananlarla ilgili Gazete Duvar'a konuştu.

Kardeşinin bir hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra öldüğünü söyleyen Nabhan'ın kardeşi Ahmet, şöyle dedi:

“Biz 5 yıl önce geldik Türkiye’ye. Kardeşim 23 yaşındaydı. Bir hafta sonra evlenecekti. Fabrikada çalıştıkları yerde uyurken mazot benzin döküp sonra da yakmış. Olaydan sonra bir hafta hastanede kaldı. Bir hafta sonra öldü. Diğer arkadaşları ise zaten bir gün sonra öldüler. O zaman hiç kimseye haber vermedik çünkü polis kimseye anlatmamamızı istedi. 'Bir şüpheli var, onu yakalayalım öyle haber verin' dediler. Sonra polis yakaladı, o kişinin olduğunu ispatladılar. Türk tarafları basına neden haber vermediler onu da bilmiyorum. Katil bizimle aynı fabrikadan taş alıyordu. İsmi Kamal. Neden oldu, neden yaptı kimse bilmiyor. Sonradan da iki tane Türkiyeliyi bıçakladığını biliyoruz...”

 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum