1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçılığı görmezden gelen CHP, Kılıçdaroğlu'na meydan okuyunca Tanju Özcan'ı disipline sevk etti
Irkçılığı görmezden gelen CHP, Kılıçdaroğlu'na meydan okuyunca Tanju Özcan'ı disipline sevk etti

Irkçılığı görmezden gelen CHP, Kılıçdaroğlu'na meydan okuyunca Tanju Özcan'ı disipline sevk etti

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesine karar verildi. 

14 Haziran 2022 Salı 15:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Mültecilere yönelik ırkçı tutumu sebebiyle büyük tepki toplayan Tanju Özcan hakkında aylar önce işlem başlatan CHP’nin parti içi soruşturmasından bir sonuç çıkmamıştı. Irkçı uygulamaları sebebiyle savcılık, Tanju Özcan hakkında “nefret ve ayrımcılık” suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı. Devletin müdahale etme ihtiyacı duyduğu ırkçılık anlaşılan o ki CHP’yi pek rahatsız etmedi!

Tanju Özcan binlerce insanı asılsız suçlama ve ithamlarla mağdur ederken elle tutulur bir şey yapma ihtiyacı duymayan CHP, Özcan genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alınca harekete geçti. Tanju Özcan son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik 'adaylık' çıkışı yaparak "Sesiniz çıkmadı, siyaset iddia işidir. Ben hazırım" demişti.

Bu sözler üzerine CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesine karar verildi. Kılıçdaroğlu’nun bu adımla adaylık konusunda birilerine gözdağı vermek istediği anlaşılıyor.

İttifakın olmasa bile CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olacağı konuşulan Kemal Kılıçdaroğlu her ne yaparsa yapsın ırkçı siyasetin en önemli temsilcilerinden birisi olacak. Kimi zaman doğrudan mültecileri hedef alan Kılıçdaroğlu kimi zaman ise Tanju Özcan gibi mide bulandıran tipleri kolladı. Mülteci kardeşlerimizi ırkçıların hışmından korumak için siyasetin Özcan ve Kılıçdaroğlu gibilerinin elinden kurtarılması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum