1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Irkçıların saldırganlığına daha ne kadar göz yumulacak?
Irkçıların saldırganlığına daha ne kadar göz yumulacak?

Irkçıların saldırganlığına daha ne kadar göz yumulacak?

İzmir’de seyir halindeki bir otobüsteki ırkçı alçaklar, 3 Suriyeli kadını çocuklarıyla birlikte darp ederek araçtan indirdi.

10 Eylül 2023 Pazar 13:26A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’deki sığınmacı karşıtı ırkçı saldırganlık artık korkunç bir boyutta ulaştı. Nerdeyse her gün çarşıda pazarda, toplu ulaşım araçlarında ırkçıların sığınmacılara yönelik sözlü ve fiziksel saldırılarına şahit oluyoruz.

Dün de İzmir’de seyir halindeki bir otobüsteki ırkçı reziller, 3 Suriyeli kadını çocuklarıyla birlikte darp ederek araçtan indirdi.

Kadınların darp edilmesine kimse engel olmazdan, bazı aşağılık ırkçıların, yapılanlar karşısında “oh” çektikleri duyuluyor.

Bir kadına yönelik saldırı olduğunda ayağa kalkanlar bu olaylar karşısında susmayı tercih ediyorlar. Bazları ise bu saldırganlığı bizzat yapıyorlar. Bunun en somut örneğini laik-Kemalist ve Türkçü çevreler oluşturuyor. Zira ırkçı saldırganlık bu çevreden güç buluyor.

Artık kadınlar ve çocukları darp edecek bir boyutta gelen ırkçı saldırganlığa karşı neden bir şey yapılamıyor? İlgili devlet makamları bu rezilliğe daha ne kadar göz yumacak?

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

10 Yorum