1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Irkçıların hedefinde Seyfullah Akyiğit Hoca var…
Irkçıların hedefinde Seyfullah Akyiğit Hoca var…

Irkçıların hedefinde Seyfullah Akyiğit Hoca var…

Dinlediğini anlamaktan yoksun, anlasa da nefreti sebebiyle yalan söyleyen ırkçılar Seyfullah Akyiğit Hoca’yı hedef tahtasına oturttu. Diyanet ise baskılara dayanamayıp soruşturma başlattı…

03 Ekim 2023 Salı 12:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Konya’daki Tahir Büyükkörükçü Cami’nde vaaz veren Seyfullah Akyiğit, Hatay’daki depremin ardından kendisine aktarılan bir tanıklığı cemaate anlatıyor. “Hatay depremi oldu biliyorsunuz, orada hoca kardeşlerimiz bizzat yaşadıkları olayı şöyle anlatıyorlar” diyerek başladığı ve Tahir Büyükkörükçü Cami’nin YouTube kanalı ile Instagram hesabında yer alan konuşmasında Akyiğit peygamber sevgisinin önemini vurguluyor:

 “3-5 hafta geçti, cenazeleri yıkıyoruz, tabi cenazeler kokmaya başladı. İçinden bir tane cenaze çıktı, hiçbir kötü pis yok, hatta içinden mis gibi koku geliyor. Araştırdık, sorduk Suriyeli bir kardeşimizmiş. Ne işle uğraşıyormuş bu şahıs diye sorduklarında ise bu kişinin gerçek bir peygamber aşığı olduğunu, sabah akşam peygambere naatlar yazdıklarını öğreniyorlar. Gördünüz mü? Resulullah aşığı ise ölsen de Allah naaşını kokutmuyor” 

Seyfullah Akyiğit Hoca’nın bu sözleri ırkçı çevreler tarafından bağlamından saptırılarak verildi. Sanki vefat eden kişinin cesedinin kokmaması Suriyeliymiş gibi lanse eden ırkçılar bir kere daha dezenformasyon oluşturdular. Aydınlık, T24, Onedio vb. siteler tarafından bu şekilde lanse edilen haberin gerçeği ise video izlendiğinde rahatlıkla anlaşılıyor.

Irkçıların Müslümanlara zarar vermek için bu tarz algı operasyonlarına başvurması bilindik bir şey. Asıl sorun olan ise dinlediğini anlamaktan aciz, anlasa bile sırf düşmanlığı sebebiyle yalan söyleyen bu çevrelerin operasyonlarına karşı Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hadise hakkında soruşturma başlatması… Diyanet, Seyfullah Akyiğit’in arkasında duracağı yerde ırkçıların dezenformasyonuna teslim olmamalı. Irkçılara verilen taviz onları azdırmaktan başka bir işe yaramaz!

f7f-5rcwcaal3hn-1.jpg

HABERE YORUM KAT

16 Yorum