1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Irkçı Wilders yine Erdoğan’ı hedef aldı!
Irkçı Wilders yine Erdoğan’ı hedef aldı!

Irkçı Wilders yine Erdoğan’ı hedef aldı!

Irkçı Gert Wilders, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan için “terörist” tanımlaması yaptı.

25 Ekim 2020 Pazar 10:37A+A-

HAKSÖZ HABER

Fransa ile yaşanan karikatür gerginliğinin yansımaları hissedilmeye devam ediliyor. Son olarak Fransa’da devlet binalarına yansıtılan hakaret karikatürleri hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “özgürlük değil düpedüz İslam düşmanlığı” ifadelerini kullanmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un İslamofobik politik duruşu Avrupa’daki diğer ırkçı liderler tarafından desteklendi. Özgürlük Partisi’nin genel başkanı, Holllandalı ırkçı politikacı Gert Wilders’de Erdoğan’ı “terörist” olarak yaftalayan hakaretamiz bir karikatür paylaştı.

Avrupa siyasetinin içine düştüğü Erdoğan karşıtlığı aslında İslam düşmanlığının bir yansıması. Avrupa’da ırkçılık karşıtı muhafazakar ve liberal siyasetçilerin varlığını da unutmamak gerekiyor. Ancak siyasiler arasında artan ırkçı eğilim ilişkilerin daha fazla gerilmesine sebep oluyor.

AK Parti Sözcüsü Çelik olay hakkında, "Bu insanlık düşmanı faşistlerin Cumhurbaşkanımıza saldırmasından gurur duyuyoruz çünkü bunlar insanlık adına mücadele eden herkese düşmandırlar. Bunların övdüklerinden olmak utançların en büyüğüdür" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum