1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Irkçı provokatörler birbirine girdi
Irkçı provokatörler birbirine girdi

Irkçı provokatörler birbirine girdi

​​​​​​​Fatih Altaylı'dan ırkçı ve provokasyona yönelik söylemlerine her türlü desteği verdiği Ümit Özdağ'a 'kibir' yanıtı: 'Telefonum bundan sonra size kapalıdır, bloklusunuz'

12 Nisan 2023 Çarşamba 23:08A+A-

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Habertürk TV'nin Zafer Partisi'ne ve kendisine ambargo uyguladığını iddia eden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a köşesinden yanıt verdi. Özdağ'ın kendisini aradığını belirten Altaylı, Zafer Partisi lideri için "Giderek kabaran egonuz belli ki görüşünüzü bozmuş. Bilesiniz ki, her aradığınızda açılan telefonum da bundan sonra size kapalıdır. Bloklusunuz" ifadelerini kullandı.

Gazeteci ve Habertürk yazarı Fatih Altaylı, önceki gün yazısında Muharrem İnce ve Ümit Özdağ'ın iktidar yerine muhalefete yüklendiğini, hedef tahtasına sadece muhalefet liderlerini koyduğunu ifade etmişti.

Altaylı, Özdağ için "Kendisini siyaseten var eden en önemli söylem olan mülteci sorununu bile artık gündemden çıkardı" demişti.

Özdağ da Altaylı'ya yanıt verirken, "Keşke Habertürk TV Ümit Özdağ ve Zafer Partisi’ne ambargo uygulamasaydı da Zafer Partisi’nin politikalarını bana sorsaydı. Ben TV’de kendisine cevap verseydim. O zaman tahmin yürütmek zorunda kalmazdı" ifadesini kullanmıştı.

Altaylı, bugünkü yazısında ise Ümit Özdağ'ın kendisini aradığını ve aralarında geçen diyaloğu anlattı. 

Yazısında Özdağ'a bir kez daha yanıt veren Altaylı, "Bakın Sayın Özdağ. Bahsettiğiniz kibir sizin aynada gördüğünüz kibirdir. Giderek kabaran egonuz belli ki, görüşünüzü bozmuş" dedi, şu sözleri kullandı:

"Bilesiniz ki, her aradığınızda açılan telefonum da bundan sonra size kapalıdır. Bloklusunuz."

Fatih Altaylı'nın yazısından ilgili kısım şu şekilde:

Ümit Özdağ aradı.

“Fatih Bey bari siz yapmayın. İktidarı 5 eleştiriyorsam, giderek iktidara benzeyen muhalefeti 1 eleştiriyorum. İkisini de eleştirdiğim doğru ama oran bu” dedi.

Göçmenler konusunda hala aynı şeyleri söylediğini, hiç alanda tavır değişikliği olmadığını aktardı.

“Bizi ekrana çıkarmıyorsunuz ki anlatalım” dedi.

Ben de kendisine Cumhurbaşkanı adayları Sinan Oğan’ı daha iki hafta önce ekrana çıkardığımı hatırlattım.

“Beni çıkarmıyorsunuz” dedi.

Seçim dönemi olduğu için parti genel başkanları ağırlama konusunda kanalın adaletli bir tutum takınmaya çalıştığını, kanal yönetimi ile görüşerek kendisini de konuk alabileceğimi söyledim.

Bu arada bu konuşmadan önce kendisine ambargo uyguladığımız yönünde bir sosyal medya paylaşımı yapmış.

Ben de akşam ekranda “Bana haksızlık yapıyorsunuz. Sizi defalarca Teke Tek’te konuk ettim. Sinan Oğan’ı daha iki hafta önce ağırladım. Bu yaptığınız ayıptır. Madem siz bu kadar kadir bilmezsiniz. Ben de bir daha sizi Teke Tek’te ağırlamam” dedim.

Gerçekten de siyasetçilerle mesafeli durmaya çaba göstermeme rağmen, Ümit Özdağ ne zaman arasa konuştum. Ne zaman ziyaret etmek istese buyur ettim. Defalarca Teke Tek’te ağırladım. Partisinin oy oranın çok daha üzerinde bir oranda Teke Tek’te yer aldı. Ve kapısının önüne yaklaştırılmadığı kanallara değil, bana çemkirdi. Sonra gece vakti bir de “Altaylı'nın tutumunda vücut bulan tutum” diyerek beni kibirli olmakla eleştirdi.

Bakın Sayın Özdağ.

Bahsettiğiniz kibir sizin aynada gördüğünüz kibirdir. Giderek kabaran egonuz belli ki, görüşünüzü bozmuş.  

Her aradığınızda konuştuğunuz, her sözünüzü değerlendiren ve size her zaman, hiç kimsenin vermediği yeri veren birine bunları söyleyecek kadar vefasız olmanız size değil, bugüne kadar size verdiğim değerden ötürü kendime kızmama neden olmuştur.

Siz nasıl var olduğunu iddia ettiğiniz ilkeleriniz doğrultusunda partinizin kapılarını kimilerine kapalı, kimilerine açık tutuyorsanız ben de kendi ilkelerim doğrultusunda bundan sonra sizi herhangi bir programımda ağırlamam. Bunu da program yaptığım kanal adına değil, kendi adıma söyledim. 

Ümit Bey, bu kibir değil, ilkedir. Ve gördüğüm kadarı ile kibir bana değil, size mahsustur. Ben dik başlı, müdanasız olabilirim ama kibirli olan sizsiniz. Bilesiniz ki, her aradığınızda açılan telefonum da bundan sonra size kapalıdır. Bloklusunuz. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum