1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran Dışişleri Sözcüsü Bu Resimleri Görmüyor mu?
İran Dışişleri Sözcüsü Bu Resimleri Görmüyor mu?

İran Dışişleri Sözcüsü Bu Resimleri Görmüyor mu?

Suriye’de öldürülen İranlı Devrim Muhafızları Komutanı için yapılan devlet töreninden kareler.

07 Kasım 2013 Perşembe 12:11A+A-

HAKSÖZ-HABER

Her şey olanca açıklığıyla ortadayken, İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün Suriye’de İran’ın askeri varlığını inkara yeltenen sözlerine dün değinmiş ve paramparça olmuş çuvala mızrağın saklanamayacağının altını çizmiştik. (İlgili Haber)

Bundan önce de General Hasan Şateri’nin ve Hacı İsmail Haydari’nin Suriye’de öldürüldüklerine ilişkin haberler yapılmıştı. En son Devrim Muhafızları komutanlarından Muhammed Cemalizade’nin de aynı akıbeti paylaştığı haberler açığa çıkmıştı. Şüphesiz bu isimler üst düzey komutanlar oldukları için gündeme gelen isimler, muhtemelen İran’ın Suriye’de bu isimler kadar gündemleşmeyen çok sayıda kaybı var.

İlginç olan şey, tüm bu gerçeklerin İranlı yetkililer ve resmi, gayrı resmi sözcülerce hala pişkince inkar edilebilmesi. Son olarak Dışişleri sözcüsü Merziye Afham’ın yalanlamaları haber olmuştu.

jamalizadeh_mohammad_muhammed-cemalizade.jpg

Aşağıda Muhammed Cemalizade’nin Kirman vilayetinde yapılan cenaze töreninden görüntüler var. Acaba İranlı yetkili bunları görmemiş olabilir mi?

Muhammed Cemalizade, İran-Irak savaşında etkin rol oynamış, daha sonra Kudüs Ordusunda görev yapmış bir isim. Gayrı resmi açıklamalarda kendisinin gönüllü olarak Şam’daki Seyyide Zeyneb türbesini korumak için Suriye’de bulunduğu iddia ediliyor. İran Suriye’deki bütün faaliyetlerini “Seyyide Zeyneb türbesini koruma” kavramı adı altında meşrulaştırma çabasında. Oysa muhalifler Cemalizade’nin Halep’te çatışmada öldürüldüğünü ifade ediyorlar.

Kudüs Ordusu Komutanı da Cenazede

Muhammed Cemalizade için yapılan devlet töreninin fotoğrafları arasında bir isim öne çıkıyor. Kudüs Ordusu komutanı General Kasım Süleymani. Koyu renk elbisesi ve siyah ceketiyle ön planda.

Doğrusu İslam ümmeti için çok acı kareler bunlar. İsrail’e, ABD’ye karşı savaşta ölmüş olsalar her biriyle iftihar edeceğimiz, gurur duyacağımız bu geniş savaş tecrübesine sahip, yetkin isimlerin tağuti bir diktatörlüğe kıyam etmiş mazlum bir halka karşı savaşırken canlarını vermeleri karşısında sadece büyük bir hüzün duyuyoruz. 

muhammed-cemalizade-cenaze-toreni_jamalizadeh-iran-devrim-muhafizlari03.jpg

muhammed-cemalizade-cenaze-toreni_jamalizadeh-iran-devrim-muhafizlari04.jpg

muhammed-cemalizade-cenaze-toreni_jamalizadeh-iran-devrim-muhafizlari02.jpg

muhammed-cemalizade-cenaze-toreni_jamalizadeh-iran-devrim-muhafizlari06-soleymani.jpg

muhammed-cemalizade-cenaze-toreni_jamalizadeh-iran-devrim-muhafizlari05.jpg

muhammed-cemalizade-cenaze-toreni_jamalizadeh-iran-devrim-muhafizlari07.jpg

muhammed-cemalizade-cenaze-toreni_jamalizadeh-iran-devrim-muhafizlari08.jpg

muhammed-cemalizade-cenaze-toreni_jamalizadeh-iran-devrim-muhafizlari09.jpg

muhammed-cemalizade-cenaze-toreni_jamalizadeh-iran-devrim-muhafizlari01_soleymani.jpg

HABERE YORUM KAT

14 Yorum