1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran Devrim Muhafızı Komutanı Suriye’de Öldürüldü
İran Devrim Muhafızı Komutanı Suriye’de Öldürüldü

İran Devrim Muhafızı Komutanı Suriye’de Öldürüldü

İran Devrim Muhafızları komutanlarından Muhammed Cemalizade, Şam'da Esed saflarında girdiği çatışmada öldürüldü.

04 Kasım 2013 Pazartesi 19:56A+A-

İran Mehr haber ajansı, Muhammed Cemalizade (Jamalizadeh) adlı İslam Devrim Muhafızları Kolordusu (Devrim Muhafızları) Komutanının Suriye’de öldürüldüğünü duyurdu. Ajans, komutanın Kerman’da "Vahhabi teröristler" tarafından öldürüldüğünü belirtti. Ajans birkaç gün önce yaşandığı belirtilen olayla ilgili daha fazla bilgi vermedi.

Cemalizade'nin 1980-88 yılları arasındaki İran-Irak savaşında yer aldığı, daha sonra anti-kaçakçılık birimlerinde görev yaptığı belirtildi. Ajansa göre komutan, Şam'ın güney banliyölerindeki Seyyide Zeynep Camii'ni savunmak için gönüllü kaydedilmiş.

İran Devrim Muhafızları Ordusu için halkla ilişkiler başkanı General Ramazan Şerif İran'ın Suriye'de bir taburu olmadığını ve sadece danışmanları bulunduğunu söyledi.

"SURİYE'DE YÜZLERCE TABURUMUZ VAR"

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Cevad Kerimi Kuddusi ise bir toplantıda yaptığı konuşmada İran’ın Suriye’de yüzlerce taburunun olduğunu ifade etti.

Doğan Haber Ajansı'nın İran yarı resmi ajansı ISNA'dan aktardığına göre, İranlı milletvekili, "Suriye’de İran’dan yüzlerce tabur bulunuyor. Suriye ordusunun kazandığı zafer haberlerini bir Suriyeli komutanının ağzından duyuyorsunuz ancak onun arka planında İranlı güçler bulunuyor" diye konuştu.

Kuddusi, ABD’nin Suriye’ye müdahale olasılığının yüksek olduğu Eylül ayı başında 3 kişilik üst düzey heyetle birlikte Şam’ı ziyaret ederek Beşşar Esed’e görüşmüştü. Söz konusu ziyarete atıfta bulunan Kuddusi, şöyle konuştu:

“Esed’i Yüreklendirdik!”

"ABD’nin Suriye’ye saldıracağının söylendiği zamanda Şam’daki tüm elçilikler kapatıldı. Ancak İran’dan resmi bir heyet aileleri ile birlikte Suriye’ye gitti ve bu Esed’i yüreklendirdi."

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum