1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak’ta Canlı Yayında Katliam İlanı!
Irak’ta Canlı Yayında Katliam İlanı!

Irak’ta Canlı Yayında Katliam İlanı!

"Irak Hizbullahı" Genel Sekreteri Vasık el-Battat, Bağdat’ta televizyon yayınına katılıp katliam planlarını açıkladı.

22 Temmuz 2013 Pazartesi 17:49A+A-

Muşrak Abbas’ın Al-Monitor’da yayınlanan bu haberini Haksöz-Haber okuyucuları için Hasan Soylu tercüme etti: 

Irak’ta yargının ve polisin aylardır aradığı (!) Vasık el-Battat 11 Temmuz’da Bağdat’ta televizyon yayınına katılıp katliam planlarını açıkladı.

Kendisini Irak Hizbullahı Genel Sekreteri olarak tanımlayan bu kişi Şubat ayında yaptığı bir duyuruyla Irak’ta Şii şehirlerini hedef alan bombalamalara misilleme olarak el-Kaide üyelerini ve Irak Baasçılarını öldürmeye yönelik askeri bir yapı kurduklarını ilan etmişti.

Ülke genelinde büyük bir şaşkınlık meydana getiren, yeniden 2006-2008 yıllarında yaşanan çatışma ortamının yeşereceği korkusuna ve paniğe yol açan bu açıklamalar üzerine Battat hakkında tutuklama kararı çıkmıştı.

Buna rağmen adresi bilinen ve medya mensuplarının rahatlıkla ulaşabildiği bu kişiyi bugüne kadar Irak güvenlik güçlerinin bulamaması herkesin kafasında sorular uyandırmıştı.

Şaşkınlık 11 Temmuz’da el-Bağdadiya kanalında Sahur programında yayınlanan röportajla daha da arttı. Röportajda Battat “Muhtar Ordusunun kuruduğunu ilan ediyorum. Böylelikle Şiiler ABD ve Siyonistlerle bağlantılı el-Kaidecilerden, tekfircilerden, Basçılardan ve Şii kanı döken herkesten intikam alacaklar” diyordu.

Battat aynı zamanda İranlı mülteciler ve muhalif Halkın Mücahitleri elemanlarının kullandığı Camp Liberty’nin bombalanmasını ve Kuveyt’teki Mübarek el-Kabir limanının bombalanmasını da üstleniyordu.

İki saat süren program bittiğinde saat gece 3 sularıydı ve güvenlik güçleri el-Bağdadiya kanalının binasını kuşattı ve Sahur programının yapımcı kadrosunu birkaç saatliğine gözaltına aldılar.

8 Şubat’ta hükümet sözcüsü Battat hakkında geç tutuklama kararı çıkartıldığı için yargıyı suçlamıştı. Ne var ki, şimdi elde tutuklama kararı olmasına rağmen bir kez daha aynı şey yaşandı. Battat savaş çağrılarını tekrarladı ve gitti. 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum