1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. "Irak'ta 3 Milyon 200 Bin Kişi Mülteci Durumuna Düştü"
"Irak'ta 3 Milyon 200 Bin Kişi Mülteci Durumuna Düştü"

"Irak'ta 3 Milyon 200 Bin Kişi Mülteci Durumuna Düştü"

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Irak içinde evlerini terk ederek mülteci durumuna düşen kişi sayısının 3 milyon 200 bine ulaştığını açıkladı.

16 Şubat 2016 Salı 10:23A+A-

Necef Valisi Luey el-Yasiri ile görüşen Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Irak Temsilcisi Bruno Guido düzenlediği basın toplantısında, Irak'ta yaşanan çatışmalar, şiddet ve saldırılar nedeniyle evlerini terk ederek ülke içinde mülteci durumuna düşen kişi sayısının 3 milyon 200 bine yükseldiğini söyledi.

Anbar, Selahaddin, Kerkük, Diyala, Erbil ve Süleymaniye'de 3,2 milyonu aşan mülteci sayısının çok kritik olduğunu ve Irak hükûmeti ile valiliklerle mültecilerin ihtiyaçlarının giderilmesi için çalıştıklarını ifade eden Guido, Yasiri ile mültecilerin evlerine dönmesi için yapılacak yardımları ele aldıklarını ifade etti.

Necef Valisi Yasiri de Guido ile kente yeni iltica eden 70'ten fazla aileye bir an önce barınak sağlanması meselesini görüştüklerini belirterek, “Mali kriz nedeniyle hükûmetin azalan yardım sorunuyla mücadele ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Sputnik News

HABERE YORUM KAT