1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak Yine Kan Gölü
Irak Yine Kan Gölü

Irak Yine Kan Gölü

Irak’ın yedi kentinde dün, özellikle polis güçlerine karşı bomba yüklü araçlarla düzenlenen bir dizi koordineli saldırılarda en az 50 kişinin öldüğü, 200 kişinin de yaralandığı bildirildi.

25 Ağustos 2010 Çarşamba 23:00A+A-

 İçişleri Bakanlığı, Bağdat'ın kuzeydoğusundaki El Kahire semtinde bir polis merkezine bomba yüklü araçla düzenlenen bombalı saldırıda, 10'u polis 20 kişinin öldüğünü, 58 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Bağdat'ın güneydoğusundaki Kut'ta ise pasaport ve kimlik kartı verilen bir daire yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıda, 10'u polis 19 kişinin öldüğü, 45 kişinin de yaralandığı belirtildi.

 Başkentin merkezindeki Mutanna mahallesindeki saldırıda da 2 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı, ayrıca El Amel mahallesinde 2 kişinin silahla vurularak öldürüldüğü kaydedildi. Muktadiye'de polis devriyesinin geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda, 3 sivilin öldüğü, 5'i polis 18 kişinin yaralandığı, askerî birliklerin olay yerine ulaştığı sırada da bir diğer bombalı aracın patlaması sonucu 6 askerin yaralandığı belirtildi.

Ramadi'deki polis kontrol merkezine düzenlenen bombalı saldırıda da, ikisi polis üç kişinin öldüğü, 16 kişinin yaralandığı kaydedildi. Kerkük'te düzenlenen bir saldırıda 1 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı bildirildi.

Basra ve Kerbela'da polis merkezlerine düzenlenen saldırılarda da toplam 28 kişinin yaralandığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT