1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak Güçlerinden IŞİD'e Kara Operasyonu
Irak Güçlerinden IŞİD'e Kara Operasyonu

Irak Güçlerinden IŞİD'e Kara Operasyonu

Irak güçleri, kontrolü ele geçirmek üzere ülkenin batısındaki Enbar ilinde kara operasyonuna başladı.

08 Nisan 2015 Çarşamba 14:20A+A-

Irak güçlerinin ülkenin batısındaki Enbar ilinde başlattığı operasyonda iki bölgenin ele geçirildiği belirtildi.  

Enbar ili Meclis Başkanı Sabah Kerhut, Enbar'da operasyon başlatıldığını ifade ederek, "Enbar'ın tüm kentlerini kapsayan operasyonla IŞİD'in bölgedeki varlığına son vererek, kontrolü yeniden ele geçirilmesi hedefleniyor" dedi. 

Operasyon hakkında bilgi veren Kerhut, "Aşiret güçlerinin, ordu, polis ve terörle mücadele birimlerini yaklaşık 10 bin kişiyle desteklediği operasyon, Enbar'ın merkezi Ramadi kentinde başladı" diye konuştu.

 

Operasyon kapsamında Ramadi'nin doğusundaki Sicariye ve Fellahat bölgelerinde IŞİD ile ordu birlikleri arasında meydana gelen çatışmanın ardından iki bölgenin ele geçirildiği belirtildi. 

Öte yandan Diyala, Selahaddin ve Kerkük illeri sınırında ordu birlikleri ile IŞİD arasında yaşanan 48 saattir süren çatışmalarda 12 askerin yanı sıra 43 militanın öldüğü belirtildi. 

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Diyala, Selahaddin ve Kerkük sınırında yer alan Fekke bölgesinde ordu ile IŞİD arasında yaşanan çatışmalarda 48 zarfında 12 asker yaşamını kaybetti, 14 asker yaralandı. Çatışmada ayrıca 43 IŞİD mensubu öldü.

HABERE YORUM KAT