1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Irak, ABD'den 13 Milyar Dolarlık Silah Alacak
Irak, ABDden 13 Milyar Dolarlık Silah Alacak

Irak, ABD'den 13 Milyar Dolarlık Silah Alacak

ABD'nin son muharip güçlerini Irak'tan çekmesiyle askeri istila sona erdi. Ancak Washington ile Bağdat arasındaki askeri ilişkiler artarak devam edeceğe benziyor.

02 Eylül 2010 Perşembe 05:32A+A-

ABD muharip güçlerini Irak'tan çekti... Kalan 50 bin askerin de önümüzdeki süreçlerde çekileceği ifade ediliyor. ABD, uzun süredir sürdürdüğü işgali, şimdi silah satışıyla farklı bir sürece taşıyor.

ABD'nin 7 sene işgal altında tuttuğu Irak'a 13 milyar dolarlık silah satışı yapacağı bildirildi. Bağdat yönetiminin satın almaya hazırlandığı silahlar arasında tank ve savaş gemilerinin yanı sıra ağır silahlar da bulunuyor.

USA Today gazetesinde önceki gün yer alan habere göre, Irak ordusunun eğitiminden sorumlu ABD'li komutan Michael Barbero, silah satışının iki ülke arasındaki stratejik işbirliğini geliştireceğini ifade etti. Gazeteye göre iki ülkenin anlaşmaya vardığı silah satışıyla birlikte Irak ABD'nin silah sattığı müşterileri arasında ilk sıralara yükselecek.

Bu satışın yanı sıra Irak hükümetinin 3 milyar dolar değerinde 18 adet F-16 Falcon uçağı için ABD'ye sipariş verdiği de belirtildi. Bu satışın Kongre'den geçmesi durumunda Irak 2013 yılında uçakları teslim alacak.

HABERE YORUM KAT