1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAE

  4. İnsanlık sizden utanıyor!
İnsanlık sizden utanıyor!

İnsanlık sizden utanıyor!

Gazze’de katliam devam ederken BAE’de gerçekleştirilen BM İklim Zirvesi’ne Siyonist rejimin Cumhurbaşkanı davet edildi.

01 Aralık 2023 Cuma 14:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Dünya devletlerinden kimileri Gazze’de gerçekleştirilen katliamlara karşı üç maymunu oynarken kimileri ise katliama açıktan destek verdi. Halklar kitlesel gösterilerle yaşananları kınayıp siyasilerin sorumluluk üstlenmesini isterken bizzat BM’nin başını çektiği organizasyonlara Siyonistler dâhil ediliyor.

BM İklim Zirvesi bu sene BAE’de gerçekleştirildi. Dubai’deki programın organizasyonunu üstlenen BAE’li yetkililer Siyonist Cumhurbaşkanı’nın programa katılmasından hiçbir sorun görmemişler. Gazze’de katliam devam ederken işgal rejiminin eli kanlı Cumhurbaşkanı, BAE’de hiçbir şey olmamışçasına misafir ediliyor.

Hamas ise yaşanan bu rezalete tepki gösterdi. Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, BAE'deki İklim Zirvesi ile eş zamanlı olarak Siyonistlerin Gazze Şeridi'nde sivil yerleşim yerlerine, sağlık kuruluşlarına, okullara, camilere ve kiliselere yönelik saldırılarını yeniden başlattığı belirtildi.

İşgal çetesinin Gazze'de, konferansın organizatörü olan BM'ye ait tesisleri de hedef aldığı hatırlatılan açıklamada, "BAE'de düzenlenen COP28'e katılmak üzere Siyonist varlığın Cumhurbaşkanı Herzog'a yapılan daveti kınadığımızı duyuruyoruz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, "Dost devlet BAE'ye, ciddiyetle, ev sahibi ülke olarak konferansın niteliği ne olursa olsun, bu daveti reddetme çağrısında bulunuyoruz." ifadesi kullanıldı.

Herzog'un "Gazze'deki sivillerin katledilmesinin sorumlusu ve meşrulaştırıcısı" olarak nitelendirildiği açıklamada, "Bu suçluya (Herzog), böyle bir şansı sunmanın hesabını verme sorumluluğu uluslararası topluma ve BM'ye aittir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, Herzog'a ve diğer Siyonistlere alan açılması yerine onları boykot etmenin siyasi ve ahlaki bir zorunluluk olduğu ifade edildi. Hamas’ın bu açıklaması BAE tarafından görmezden gelinirken insan onuru ve vicdanına sahip olan herkes yaşananlar adına büyük bir utanç duyuyor.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

8 Yorum