1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. İnsanların hayatlarını kurtarırken “tekbir getirmek” başlı başına cinayetmiş!
İnsanların hayatlarını kurtarırken “tekbir getirmek” başlı başına cinayetmiş!

İnsanların hayatlarını kurtarırken “tekbir getirmek” başlı başına cinayetmiş!

Kemalist ilahiyatçı kadrosundan Nazif Ay isimli şahıs, enkaz başında tekbir getirmenin laikliğe aykırı olduğunu dile getirdi.

11 Şubat 2023 Cumartesi 01:31A+A-

HAKSÖZ-HABER

Deprem bölgesinde yaşanan büyük acıların yanı sıra güzel gelişmeler de yaşanıyor. Bu olumlu gelişmeler şüphesiz göçük altındaki insanların sağ olarak çıkarılmasıdır.

Ancak, göçük altında insanları sağ olarak çıkaran arama kurtarma görevlilerinin sevinçlerini tekbir getirerek göstermeleri Kemalist kesimi rahatsız ediyor.

İnsanları sağ olarak çıkardıktan sonra tekbir getirmek laiklik ilkesine aykırıymış! İnsanların canlarının söz konusu olduğu bir vasatta Kemalistlerin derdi laikliğin ihlal edilmesiymiş!

Bu göz yaşartıcı hassasiyeti göstermekten geri durmayan Cumhuriyet isimli medya kuruluşu Kemalist ilahiyatçı kadrosundan Nazif Ay’a mikrofon uzatmış. Ay’a göre, enkaz altında çıkarılan biri için tekbir getirmek cinayetle eşdeğermiş! Enkazdan başkasının sesi gelebilir ve tekbir sesleri bu sesi bastırabilirmiş! Ha bir de bu durum laiklik ilkesine de aykırıymış!

Bir diğer Kemalist olan Cemil Kılıç ise tekbir getirenleri cahillikle itham edecek kadar alçaldı. Tekbirin Müslüman hayatı ve tasavvurundaki kapsamını salt bir-iki hususa indirgeme cahilliğini gösteren Kılıç, Twitter’da paylaştığı mesajında “Biri kurtarıldığında Allahu Ekber diye bağırılmaz. Şükürler olsun denilir. Allah'a hamdolsun denilir. Allahu Ekber denilmez. Çünkü o savaşta ve kurban keserken denilir. Bıktık cahilliğinizden...” ifadelerini kullandı. Nazif Ay, Cemil Kılıç derken meseleye saz arkadaşları İsrafil Balcı da katıldı. Balcı, Twitter üzerinden dahil olduğu konuya dair “Böylesine kritik süreçte Camide sala verip dua etmek yerine, fiilen görev alıp muhtaca yardıma koşmak, ömür boyu okuyacağınız dua ve saladan çok daha değerlidir” söyledi.

Enkaz altındaki insanlar için canla başla mücadele eden arama kurtarma görevlilerinin tekbirlerinin rahatsız ettiği Kemalistlerin İslam düşmanlığı bu kıyamet ortamında bile kendini gösteriyor.

Tekbir yerine Kemalist ilke ve değerleri tazim eden sloganlar atılsa aynı güruh benzer “hassasiyeti” dile getirir miydi acaba? Sol-Kemalistler için önemli olan insanların canı mı? Yoksa ilkel ideolojileri mi? Yaşananlara baktığımızda malum çevrenin insanların kurtarılmasını önemsemekten ziyade bu durumu lehlerine kullandıkları ortada.

HABERE YORUM KAT

9 Yorum