1. HABERLER

  2. HABER

  3. İngiltere'den Direnişçileri Destekliyor Suçlaması
İngiltere'den Direnişçileri Destekliyor Suçlaması

İngiltere'den Direnişçileri Destekliyor Suçlaması

Muazzam Begg Suriye'deki direnişçileri desteklemek suçundan yeniden tutuklandı.

04 Nisan 2014 Cuma 15:09A+A-

Eski Guantanamo mahkumu Pakistan asıllı İngiliz vatandaşı  Muazzam Begg, Suriye'deki direnişçilere maddi yardım yaptığı ve onlara bağlantıda olduğu gerekçeleriyle yeniden tutuklandı. Muazzam Begg geçen ay Londra'nın güneydoğusunda bulunan yüksek güvenlikli Belmarsh cezaevinden kefalet ile serbest bırakılmıştı.

Muazzam Begg ayrıca İngiltere'de saldırı hazırlığı yapan kişilere yardım etmekle suçlanıyor.

45 yaşındaki Muazzam Begg, Amerika'nın Küba'daki Guantanamo hapishanesinde 3 yıl kalmış ve 2005 yılında serbest bırakılmıştı. 

Afganistan'da Kandahar'da ve Bagram'da bir yıla yakın bir süre hapishanelerde tutulan Begg, bu hapishanelerde durumun Guantanamo'dan çok daha kötü olduğunu şöyle anlatmıştı: "Guanatanamo'nun bunlar içinde ehveni şer olduğunu söylemeliyim. Kandahar ve Bagram'da dövüldük, işkence gördük, sakallarımız kesildi, saçlarımız kesildi, köpeklerle taciz edildik, fotoğraflarımız çekildi, çırılçıplak soyulduk, gözlerimizin önünde Kur'an nüshaları yırtıldı ve tuvaletlere atıldı. Irak'ta Ebu Gureyb'de gördüğünüz manzaralar önce Kandahar'da ve Bagram'da yaşandı." Bagram'daki hapishanede iki mahpusun Amerikalı askerler tarafından dövülerek öldürüldüğünü gördüğünü kaydeden Moazzam Begg, "Bagram'da başlarına çuval geçirilen insanlar ellerinden tavana asılıyordu. Askerlerin bu insanları yumrukladığını, tekmelediğini görüyordum" dedi. Begg, bütün bunlardan sonra Guantanamo'ya gönderilmekten neredeyse "mutlu" olduğunu söylemişti.

(incanews)

HABERE YORUM KAT