1. HABERLER

  2. HABER

  3. İngiltere İsrail’i Değil, Hamas’ı Kınadı
İngiltere İsrail’i Değil, Hamas’ı Kınadı

İngiltere İsrail’i Değil, Hamas’ı Kınadı

İsrail’in Gazze saldırısına ilişkin İngiltere’nin tutumu ABD’den geri kalmadı.

15 Kasım 2012 Perşembe 14:36A+A-

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Hamas'ın İsrail'e yaptığı roket atışını kınayarak bu krizde tüm sorumluluğun Hamas'a ait olduğunu savundu.

Hague yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'den yapılan bu saldırıların ülkenin güneyinde yaşayan ve korku hissetmeden yaşama hakkına sahip olan İsrail vatandaşlarını endişeye sevk ettiğini söyledi. Hague ayrıca, Hamas'ın roket saldırılarının, halihazırda zaten tehlike altında olan Filistinli sivil halkın durumunu daha da kötüleştirdiğini ve riskli hale soktuğunu kaydetti. 

Gazze'deki Hamas ve diğer silahlı grupların bir an önce roket saldırılarına son vermesi gerektiğini belirten Hague, "Hamas üyelerine sözü geçenlerin saldırıları sonlandırma konusunda devreye girmeleri çağrısında bulunuyorum." dedi. 

İsrail'e de tansiyonu düşürme çağrısında bulunan İngiliz dışişleri bakanı, bölgedeki istikrarsızlığın tavan yaptığı böyle bir zamanda gerginliği arttırmanın kimsenin çıkarına olmayacağını vurguladı. 

Hague sözlerini şöyle sürdürdü: "Son yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki bölgedeki durumlar çok kırılgan. Barış ve güvenliği sağlayacak olan iki devletli çözüm konusunda hızlı bir ilerleme kaydedilmesi gerekiyor. İngiltere olarak bu konuda elimizden gelen tüm desteği vereceğiz."

(Cihan)

ABD'den İsrail Katliamına Destek

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum