1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İnfaz Düzenlemesi Genç Evlileri Umutlandırdı
İnfaz Düzenlemesi Genç Evlileri Umutlandırdı

İnfaz Düzenlemesi Genç Evlileri Umutlandırdı

Ceza İnfaz Yasası ile ilgili düzenlemeye ilişkin AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın, genç evlilik konusundaki açıklamaları mağdurları umutlandırdı.

06 Nisan 2020 Pazartesi 16:44A+A-

Genç evlilik mağduru kadınlar, hapiste yatan eşlerinin Ceza İnfaz Yasası’ndan yararlanmalarını isterken, virüs tedbirleri kapsamında görüşülen Ceza İnfaz Yasası ile ilgili düzenlemeye ilişkin AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın, genç evlilik konusundaki açıklamaları mağdurları umutlandırdı.

Resmi nikahlı eşim!

Akit’e konuşan genç evlilik mağdurlarından Celile Çukur, eşine “çocuğa yönelik cinsel istismar” suçundan 19 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildiğini belirterek, şunları dile getirdi: “Bu suçlamayı asla kabul etmiyorum. O benim istismarcım değil, resmi nikahlı eşim. İnfaz yasasını bekliyoruz çünkü bizi hep o şekilde umutlandırdılar. Şimdiye kadar hep ‘olacak, olacak’ dediler bize. Dün de sayın Cahit Özkan da çıkıp açıklama yaptı. İnanıyoruz ve güveniyoruz yapacaklarına. Yıllardır bekliyoruz. Daha fazla beklemek istemiyoruz. Sayın Özkan’ın bu açıklaması bize umut verdi. Eşlerimiz hapiste umutlandı. Biz kötü bir şey yapmadık. Allah’ın rızası, ailelerimizin onayı ve kendi isteğimizle evlendik. Bu çileye artık son verilsin.”

3 yıldır eşi hapiste olan ve 3 çocuğuyla tek başına hayat mücadelesi veren mağdur Özlem Doğualp ise, şunları söyledi:

Sözler tutulsun

“15 yıl önce evlenmemize rağmen, 3 yıl önce eşimi hapse attılar. 3 çocuğumla bir başımıza kaldık. 2016 yılından beri bu yasayı bekliyoruz. Bize defalarca söz verildi. Bu sözlerin artık tutulmasını istiyoruz. Biz yanlış yapmadığımızı düşünüyoruz. 15 yıldır evliyim. Her şeye rağmen biz yuvalarımıza sahip çıkıyoruz. Çocuklarımızla ortada kaldık, yuvamızı dağıtmadık. Bu mağduriyetlerimizin artık giderilmesini istiyoruz. Bizi umutlandırıyorlar, gereğini de yaparlar inşallah.” (Yeni Akit)

HABERE YORUM KAT

3 Yorum