1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KATAR

  4. Infantino: "Avrupa, Katar'a ahlak dersi veremez"
Infantino: "Avrupa, Katar'a ahlak dersi veremez"

Infantino: "Avrupa, Katar'a ahlak dersi veremez"

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Katar'ı getirmiş olduğu düzenlemeler dolayısıyla eleştirenlere karşı durdu. İnsan hakları nedeniyle hedef gösterilen Katar için, "Avrupa, Katar'a ahlak dersi veremez" dedi.

19 Kasım 2022 Cumartesi 15:20A+A-

HAKSÖZ HABER

LGBT sapkınları ile alkol alanların başlattığı Katar'ı karalama kampanyalarına karşı duranların sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Katar'ın aldığı yasak kararlarına karşı özgürlük adı altında fuhşiyatı savunanlar, göçmen işçi ölümleri üzerinden Katar'ı hedef alıyor. 

Katar'a dönük sürdürülen kara propagandaya karşı çıkan bir isim de FIFA başkanı Gianni Infantino oldu. Infantino, Avrupa'nın ikiyüzlülüğüne atıfta bulunarak Katar'ı ahlaken eleştirmenin doğru olmadığını savundu.

Daily Mail'in aktardığına göre Infantino, "Bazı Avrupalılardan, batı dünyasından çok ama çok ders aldık. Bence insanlara ahlak dersi vermeye başlamadan önce Avrupalıların son 3 bin yıldır yaptıkları için özür dilemeliyiz" dedi.

Infantino, Avrupa'nın göçmen işçileri kabul etme konusunda Katar'ın yaptığını yapması gerektiğini öne sürdü ve bunu yapmadıkları sürece onların akıbetini pek de önemsemediklerini belirtti.

Infantino, statlarda ve çevresinde alkollü içecek satışının yasaklanmasıyla ilgili soruya da, “Eğer Dünya Kupası ile ilgili en büyük sorunumuz buysa derhal istifa eder ve dinlenmek için sahile giderim. Dünya Kupası’nda alınan her karar Katar ve FIFA’nın ortak kararıdır. Katar’da alkol satın alabileceğiniz ve taraftarların alkol tüketebileceği birçok taraftar bölgesi olacak. Günde üç saat boyunca bira içemezseniz, hayatta kalacağınızı düşünüyorum” yanıtını verdi.

Infantino Katar'daki göçmen işçilerin ölümünü gündemleştirerek Katar'ı eleştirenlerin doğru işlerde bulunmadığını hatırlattı. 

Göçmen işçilere atıfta bulunan Infantino, "Eğer Avrupa bu genç insanların kaderini gerçekten önemsiyor olsaydı Avrupa Katar'ın yaptığı gibi yapabilir, bu işçilerin en azından bir kısmının, bir yüzdesinin gelebileceği bazı yasal kanallar yaratabilirdi.

"Gençlere biraz umut verin, onlara gelecek verin" diyen Infantino, "Bu, işe yaramayan şeylere işaret etmememiz gerektiği anlamına geliyor, burada Katar'da da elbette işe yaramayan ve ele alınması gereken bazı şeyler var" diyerek Katar'a destek verdi. 

Katar'da 6 bin 500 kadar göçmen işçinin öldüğü iddia edilirken Katar, turnuvaya hazırlık amacıyla, stadyumlar, oteller, derin deniz limanı, havaalanının genişletilmesi ve tamamen yeni bir metro sistemi inşa etti. Ülkesine daha fazla işçi alımı gerçekleştiren Katar, ahlaken doğru olmadığını belirttiği alkol tüketimi, LGBT bayrakları, etek boyu gibi konular nedeniyle Avrupa basını tarafından hedef gösteriliyor.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum