1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İnfak etmek ile TV’de şov yapmak başka şeyler!
İnfak etmek ile TV’de şov yapmak başka şeyler!

İnfak etmek ile TV’de şov yapmak başka şeyler!

'Türkiye Tek Yürek' kampanyasıyla yapılan 115 milyar liralık bağıştan 85 milyar lirası ödendi. 30 milyarlık bağışın sahipleri ise sessiz…

13 Temmuz 2023 Perşembe 18:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de depremin ardından büyük bir seferberlik başladı. Türkiyelilerin oluşturduğu yardım seferberliğine ek olarak Müslüman halklar da Türkiye’nin yaralarını sarmak için birlik oluşturdu.

Tevazu içerisinde yardım faaliyetlerine devam eden İslami camialar ise bu yardım organizasyonlarının bel kemiği gibi işlev gördü. Sahada aktif olarak her soruna el atan camialar devlet organlarının koordinatörlüğünde önemli bir dayanışma gösterdiler.

Normal şartlarda kendisi dahi ihtiyaç sahibi sayılabilecek binlerce insan elinden geldiğince yardım için katkı sunarken televizyonlarda ise oldukça ilginç bir gösteriye şahit olmuştuk. Gösteri diyoruz zira yardım yapmak adına televizyondaki bir canlı yayına katılıp milyonlar zikretmek oldukça enteresan bir görüntüydü.

Kimsenin niyetini okumak çok doğru olmayacağı için o dönem konu üzerine yoğunlaşmak yerine acil yardıma odaklanmaya tercih emiştik. Ancak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın kampanya kapsamında yapılan yardım miktarını açıklaması sonrasında kafalarda soru işaretleri oluştu.

Yılmaz, ‘Tek Yürek Türkiye’ kampanyası kapsamında bugüne kadar 85 milyar liranın nakit olarak hesaplara yatırıldığını açıkladı. Canlı yayında vadedilen toplam miktar 115 milyar lira olduğu için bağış parasının 30 milyar lirasının ise ödenmediği ortaya çıktı.

Çok büyük kurum ve şirketlerin yöneticileri olan isimlerin açıkladıkları rakamların arkasında durmaması gönülden vererek yardım etmek ile yardım üzerinden şov yapmanın farkını ayan beyan herkese gösterdi. Dayanışmayı canlandırmak için dahi olsa ihlaslı amellere gösteriş bulaştırılması riyadan başka bir anlama gelmiyor!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum