1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İmamoğlu hiçbir İBB personeli mağdur edilmeyecek derken işten çıkardıklarını hatırlamıyor mu?
İmamoğlu hiçbir İBB personeli mağdur edilmeyecek derken işten çıkardıklarını hatırlamıyor mu?

İmamoğlu hiçbir İBB personeli mağdur edilmeyecek derken işten çıkardıklarını hatırlamıyor mu?

Ekrem İmamoğlu İBB basın ofisi üzerinden toplu iş sözleşmesi kapsamında yayınladığı “hiçbir İBB çalışanı mağdur edilmeyecek” başlıklı açıklamasına İBB’de işbaşı yapar yapmaz işten çıkardığı İBB personellerini de dahil etmiş midir?

22 Ekim 2020 Perşembe 16:09A+A-

Fatih DEMİR / HAKSÖZ HABER

Seçim öncesinde hem CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hem de Ekrem İmamoğlu tarafından dile getirilen "işten çıkarma olmayacak" vaatlerine rağmen 1310 işçi işinden edilmişti.

Bugünlerde ise Ekrem İmamoğlu işçilerin haklarını önemsemeye başlamış gibi görünüyor. Oysa her söyleminde adam kayırmaca olmayacak diyen İmamoğlu işten çıkardığı çalışanların ardından, işçi eksiğimiz yok demişti. Bu açıklamalardan sadece birkaç hafta sonra İBB işçi alımlarına başlamıştı. Tutarsız söylemleri ile göze batan İmamoğlu, dilinden düşürmediği hak, hukuk, namus sözü ifadelerinin gerçekten hakkını verebiliyor mu?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, pandemi süreci ve sendikal yetki belirsizliği nedeniyle uzayan toplu iş sözleşmesi sürecinin en yakın zamanda sonlandırılacağını belirterek, “Bu süre zarfında, hiçbir İBB çalışanı ücret konusunda mağdur edilmeyecek. En yakın zamanda, çalışma arkadaşlarımızın ücretlerinde ekonomik iyileştirme sağlayacak bir avans artışı tespit edeceğiz” dedi.

Ekrem İmamoğlu her fırsatta İBB’nin borçlarından bahsediyordu. Ekonominin gidişatını sert bir dille eleştiren İmamoğlu, İstanbul da altın bulmadıysa işçilerin şartlarını iyileştirmek ve avans artışı yapmak için hangi kaynakları kullanıyor. Şeffaflıktan bahseden açıklamasında şeffaflığa dair hiçbir malumat yok oysaki.  


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İETT ile İSPARK AŞ, İSTON AŞ, İSFALT AŞ, İSBAK AŞ ve KÜLTÜR AŞ şirketlerinde toplam 14 bin 106 çalışanı ilgilendiren toplu sözleşmesinin yapılması için yetki tespit yazısı; Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş sendikasına verildi.


Bununla birlikte, pandemi nedeniyle bir süre ertelenen ve Ağustos ayından itibaren sürdürülmekte olan diğer İBB iştirakleri ile ilgili toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin çok yakın zamanda anlaşma ile tamamlanmasını öngörüldüğü belirtilen açıklama İBB’nin basın ofisinden yapıldı.


İBB Yönetimi olarak her zaman çalışanının yanında olacaklarının altını çizen İmamoğlu, “Adil, şeffaf ve sürdürülebilir yönetim ilkelerine sıkı sıkıya bağlı kalarak, İstanbul’u çok daha adil, çok daha yeşil ve çok daha yaratıcı bir şehir yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Bahçe duvar uygulamasından boya ile kaplı duvarlara geçen İmamoğlu, yeşil İstanbul’dan bahsediyor.

Hangi kaynaklar ve sponsorluklar ile boyama işlemi gerçekleştirildi bilinmezken, işçilere avans artırımı yapılırken, borç batağında olduğu iddia ettiği İBB’nin araçlarını satarken, bugünlerde hangi kaynaklar ile avans artırımı yapabiliyor da bununla beraber şeffaflıktan bahsedebiliyor.  

Önce işçi kıyımı yaparak koltuğunu sağlamlaştırmaya çalışıp, işçi sendikalarını değiştirip, nasıl bir sürdürülebilirlikten bahsediyor.

Ekrem İmamoğlu’nun bazen söylediklerini anlamak için dahi olmak bazen de icraatlarına dair geçmiş sicilini bilmek gerekiyor. Şu ana kadar yaptığı ‘sözde’ faaliyetlerin anlaşılabilmesi için sadece ne yaptı diye bakmak yetiyor.

 

 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT