1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. İmam hatip öğrencisi, iklim konusunda yazdığı mektupla dünya birincisi oldu
İmam hatip öğrencisi, iklim konusunda yazdığı mektupla dünya birincisi oldu

İmam hatip öğrencisi, iklim konusunda yazdığı mektupla dünya birincisi oldu

​​​​​​​Bingöl Merkez Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Esra Sümeyye Öz, "İklim Krizi Hakkında Mektup Yaz" temalı yarışmada, dünya annelerine seslendiği mektupla dünya birincilik ödülünü aldı.

10 Ekim 2022 Pazartesi 22:10A+A-

1971 tarihinden bu yana düzenlenen ve bu yıl 40 ülkenin katılım gösterdiği yarışmada, İmam hatip lisesi öğrencisi Esra Sümeyye Öz'ün yazdığı mektupla Türkiye adına ilk defa birincilik elde edildi.

"Anne isterse dünya değişir ve güzelleşir" diyerek dünya annelerine hitaben yazdığı mektupla birincilik ödülü alan Öz, ödülünü İsviçre'nin Bern şehrinde düzenlenen törenle aldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, Öz ve ailesini tebrik etti.

Yücel, "Dünya Posta Birliğine üye 193 ülkenin katılımıyla 1971 tarihinden beri düzenlenen UPU (Evrensel Posta Birliği) gençler arası mektup yazma yarışmasında dünya birincisi olan Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencimiz Esra Sümeyye Öz, 'İklim Krizi Hakkında Mektup Yaz' temalı mektubuyla dünya annelerine seslendiği mektupla İsviçre'nin Bern şehrinde düzenlenen törende dünya birincilik ödülünü aldı. Öğrencimizi bizlere bu haklı gururu yaşattığı için tebrik ediyorum." dedi.

"Ülkemiz ilk defa birincilik elde etti"

Yücel, "Anne isterse dünya değişir ve güzelleşir' diyerek dünya annelerine hitaben yazdığı mektupla bu yıl 40 ülkenin eserleriyle başvuru yaptığı yarışmada, imam hatip lisesi öğrencisi Esra Sümeyye Öz, yazdığı mektupla ülkemize ilk defa birincilik kazandırdı. Öğrencimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencimizi yetiştiren değerli anne ve babasını yürekten tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

HABERE YORUM KAT

3 Yorum