1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İktidara Alternatif Görünme Adına Sapkınlığa 'Özel Hayat' Kılıfı mı?
İktidara Alternatif Görünme Adına Sapkınlığa 'Özel Hayat' Kılıfı mı?

İktidara Alternatif Görünme Adına Sapkınlığa 'Özel Hayat' Kılıfı mı?

DEVA Partisi kurucusu Mustafa Yeneroğlu'nun cinsi sapkınlık mevzusunda sarfettiği sözler muhalefet yapmak ile savrulmak arasındaki derin farka işaret ediyor. 

04 Mayıs 2020 Pazartesi 00:01A+A-

HAKSÖZ-HABER

DEVA Partisinin kurucu isimlerinden Mustafa Yeneroğlu katıldığı bir televizyon programında LGBT diye anılan sapık topluluğa ilişkin şaşırtıcı sözler sarfetti. AK Parti bünyesinden ayrılan isimlerin Ali Babacan liderliğinde kurdukları DEVA Partisinin halen parlamentoda bulunan tek milletvekili olan Yeneroğlu Habertürk’te Kübra Par’ın sorularını cevapladı.

Partisinin kimsenin inancı ya da ideolojisiyle ilgili olmadığını söyleyen Yeneroğlu partisinin tipik liberal bir parti kimliğine sahip olduğunu vurguladı. ANAP’la birlikte Türkiye’nin gündemine girmiş olan ‘kimsenin siyasi-ideolojik kimliğine bakmadan herkesi kuşatan parti” söylemini tekrar etti. DEVA Partisinin toplumun farklı bireylerini inanç ve hayat tarzına göre ayrıştırmayacağını söyleyen Yeneroğlu gündemdeki cinsel sapkınlık tartışmalarına ilişkin olarak da tam bir liberal tavır takındı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın hutbesi sonrasında başlayan tartışmalara ilişkin olarak  “LGBT özel yaşamdır. Kimse karışamaz” diyen Yeneroğlu bu yaklaşımıyla bir anlamda küresel bir ifsat projesi olan cinsi sapkınlığı meşrulaştırma kampanyasına omuz vermiş oldu.

Mustafa Yeneroğlu AK Parti saflarında pek çok haksız icraata, adaletsizliğe karşı çıkışlarıyla saygınlık kazanmış bir isim. Parti disiplini ya da lidere bağlılık gibi dayatmalar yüzünden vicdanını karartmayan bir kişilik olarak dikkat çekmişti. Ne var ki AK Parti iktidarına veya iktidar söylemine muhalefet edeceğim derken İslam’a, ahlaka, akla, vicdana açıkça aykırılık içeren, toplumu çürüten sapkınlık eylemini ‘kişisel tercih’ gibi bir zemine oturtma yanlışına düşmüş göründü. Yeneroğlu’nun ifsadı meşrulaştırma anlamına gelebilecek bir tutuma yönelmesi gayet üzücü oldu.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum