1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. İktidar Partisinden İstifalar Nahda’yı Güçlendirdi!
İktidar Partisinden İstifalar Nahda’yı Güçlendirdi!

İktidar Partisinden İstifalar Nahda’yı Güçlendirdi!

Tunus’ta iktidardaki Nida Tunus partisinin 32 üyesi cumhurbaşkanı ve oğlunun taraftarlarının iktidar üzerindeki etkinliğini protesto için partilerinden istifa ettiler.

09 Kasım 2015 Pazartesi 19:34A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhurbaşkanı Beyci Said Es-Sibsi’in muhalifleri Es-Sibsi’yi oğlu için iktidarı tekeline almaya çalışmakla suçluyorlar.

Tunus’ta iktidardaki birlik hükümeti, Nida Tunus’ta Pazar günü yaşanan istifalarla sarsılmış durumda. Mecliste 86 üyesi bulunan Nida Tunus bu istifalarla Meclis’te en büyük grup olma vasfını yitirdi ve Nida Tunus’un 54 sandalyeye düşmesinin ardından İslamcı En-Nahda 69 sandalye ile Meclis’in en büyük grubu haline geldi.

Cumhurbaşkanı Es-Sibsi’nin partisi olan Nida Tunus aylardır iç kargaşa yaşıyordu.

İstifa eden milletvekilleri partinin genel sekreteri olan Muhsin Merzuk’u destekliyorlar. Muhsin Merzuk Es-Sibsi’nin oğlu Hafız’ı partiyi kontrolü altına almaya çalışmakla suçluyordu.

Uzmanlar Nida Tunus’un bir arada olmasının zaten imkansız olduğunu çünkü gerçek manada bir siyasi parti olmaktan çok, modernist projenin devamını savunanların toplandığı bir çatı olarak ortaya çıktığını söylüyorlar.

Hafta sonu istifa eden milletvekilleri Es-Sibsi’nin taraftarlarının partinin icra komitesi toplantısına sopalarla gelerek muhaliflere saldırdıklarını ileri sürüyorlar.

İhtilaf parti içinde kişisel çekişme şeklinde yansıyor. Muhsin Merzuk ile partinin başkan yardımcısı Hafız arasındaki çekişmede Es-Sibsi’nin oğlu Hafız’ı desteklediği biliniyor.

Nida Tunus’un aslında En-Nahda karşıtlarının toplandığı bir çatı olarak ortaya çıktığını belirten uzmanlar eski ayrıcalıkların devamı mümkün olmayınca koalisyonun çatırdadığını, bu durumun en-Nahda’yı güçlendireceğini söylüyorlar.

MEE’den çev. Hasan Soylu

HABERE YORUM KAT

1 Yorum