1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İktidar için geniş koalisyon, geniş koalisyon için de geniş bir mide lazım! 
İktidar için geniş koalisyon, geniş koalisyon için de geniş bir mide lazım! 

İktidar için geniş koalisyon, geniş koalisyon için de geniş bir mide lazım! 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Zafer Partisi’nin Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararına ilişkin evlere şenlik bir açıklama yaptı!

26 Mayıs 2023 Cuma 17:30A+A-

HAKSÖZ HABER

İkinci tur seçimleri geldi çattı. İttifaklar adaylarının ön plana çıkması için son kozlarını oynuyor. Sinan Oğan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleme açıklamasından sonra Erdoğan’dan “pazarlık olmadı” açıklaması geldi. Oğan da bunu yalanlamadı...

Millet İttifakı’nda ise durumlar epey karışık. Ümit Özdağ’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması sonrası HDP cephesi duruma tepki gösterdi. Nihayetinde Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararının arkasında dursa da HDP’nin tavrı ister istemez seçmen nezdinde ilk turdaki gibi olamayacağa benziyor.

Gelecek ve DEVA partilerinden ise münferit açıklamalar gelirken genel başkanlar yaşananları sineye çekmişe benziyor. Ali Babacan, “önemli olan niyet” açıklamasıyla Ümit Özdağ gibi sorunlu bir ismin konumlanışını kabul ettirmeye çalışırken Ahmet Davutoğlu’ndan ise evlere şenlik bir açıklama geldi.

Davutoğlu, Zafer Partisi’nin Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararına ilişkin “Partiler iktidara gelmek için en geniş koalisyonları kurmak zorundadır” yorumunu yaptı.

İslamcı geçmişten gelen Babacan ve Davutoğlu, Ümit Özdağ gibi bir isme İçişleri Bakanlığı sözlerinin verildiği tartışmaları dönerken HDP kadar bile tepki gösteremeyerek bir kere daha siyasi tarihe geçtiler!

İktidar için geniş koalisyon, geniş koalisyon için de geniş bir mide lazımmış demek ki! 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum