1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. “İkisini de ben bombalıyorum, niye ayrımcılık yapıyorsunuz?”
“İkisini de ben bombalıyorum, niye ayrımcılık yapıyorsunuz?”

“İkisini de ben bombalıyorum, niye ayrımcılık yapıyorsunuz?”

Rusya devlet televizyonu pişkin pişkin Batı’nın çifte standardını eleştiriyor!

08 Mart 2022 Salı 13:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye’yi yerle bir eden Rusya’nın şimdiki hedefi ise Ukrayna! Dünyanın en yoğun gündem maddesini teşkil eden Ukrayna’yı işgal girişimi mülteci meselesini de dolaylı olarak tekrar gün yüzüne çıkarttı.

Rusya’nın bombardımanı ağırlaşınca kısa sürede Ukrayna’dan Avrupa’ya doğru ciddi bir mülteci akını gerçekleşti. Avrupa devletleri ise ikiyüzlü bir tutumla Suriyeli veya Afrikalı mültecilere göstermedikleri “konukseverliği” Ukraynalı mültecilere gösterdi.

Yanlış anlaşılma olmamalı. Ukrayna’dan gelen mültecilere ev sahipliği yapmak sıkıntı değil. Sıkıntı olan aynı tavrı başka coğrafyalarda zulme uğrayan insanlara göstermemek! Bu ırkçı tutumu eleştirmek ise gayet doğal. Tabi eleştiriyi yapan sorunun kaynağı olunca iş değişiyor...

Rusya devlet televizyonu RT, “AB, Suriyelilerin aksine 'beyaz, mavi gözlü' Ukraynalı mültecileri ağırlıyor” başlıklı haberinde pişkinliğin üst sınırını zorluyor. Tıpkı Ukrayna toplumu gibi Suriyelilerin de mülteci durumuna düşmesi Rusya’nın saldırılarından kaynaklanıyor! “İkisini de ben bombalıyorum, niye ayrımcılık yapıyorsunuz?” dercesine yaptığı haberle Rusya devlet televizyonu nasıl gaddar bir devletle karşı karşıya olduğumuzu göstermiş oluyor aslında!

Hem suçlu hem güçlü olan Putin rejimi ise mülteci meselesinde utanmadan topu başkalarına atıyor. Bu insanlar bugün mülteciyse bunun sebebi Rusya’dır. AB’nin iki yüzlülüğü dahi Rusya’nın katliamlarının üstünü örtemez!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum