1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İhvan: “Şam Saldırıları Esad’ın İşi”
İhvan: “Şam Saldırıları Esad’ın İşi”

İhvan: “Şam Saldırıları Esad’ın İşi”

Suriye İhvanı lideri Muhammed Riyad Şükfa dünkü Şam’daki bombalı saldırılarla ilgili ilginç bir iddiada bulundu.

24 Aralık 2011 Cumartesi 15:27A+A-

Suriye'nin başkenti Şam'da devlete ait iki istihbarat binası önünde düzenlenen ve 44 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıları Suriye İhvanı’nın üstlendiği iddiaları bizzat İhvan tarafından yalanlandı.

Suriye İhvanı lideri Muhammed Riyad Şükfa, saldırıları üstlenmediklerini söyledi.

Sabah gazetesine konuşan ve “Saldırıları biz üstlenmedik, Müslüman Kardeşler adına açıklama yapan internet sitesi sahtedir.” diyen Şükfa, ilginç de bir iddiada bulundu:

“Sorumlu Suriye Rejimidir!”

“Arap Birliği'nin planının kabul edilmesinin ardından, ilk gözlemci heyet Perşembe gecesi Suriye'ye girdi ve Cuma sabahı bu saldırılar düzenlendi, hemen ardından gözlemciler saldırıların gerçekleştirildiği caddeye getirilerek inceleme yaptı. Bu olayda bir oyunla karşı karşıyayız, bunun sorumlusu rejimdir.”

“Bina Önceden Boşaltıldı, Ölenlerin Hepsi Muhalif Tutuklulardı”

Saldırılardan birkaç saat önce istihbarat binasındaki Suriyeli görevlilerin binayı terk ettiği ifade ediliyor. İhvan’ın iddiasına göre, binaya şiddet olayları sırasında tutuklanan Suriyeli muhalifler yerleştirildi. Görevlilerin dışarı çıkmasının ardından bina saldırılara hedef oldu, saldırılarda ölen 44 kişi ise tutuklu olarak binada bulunan Suriyeli muhaliflerdi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum