1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İhvan Liderlerine Yönelik Gözaltılar
İhvan Liderlerine Yönelik Gözaltılar

İhvan Liderlerine Yönelik Gözaltılar

Mısır Cumhuriyet Başsavcısı Hişam Bereket, İnterpol polislerinin, Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden 2 kişiyi Suudi Arabistan ve Kuveyt'te gözaltına aldığını duyurdu.

13 Mart 2014 Perşembe 11:50A+A-

Mısır Cumhuriyet Başsavcısı Hişam Bereket, İnterpol polislerinin, Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden 2 kişiyi Suudi Arabistan ve Kuveyt'te gözaltına aldığını duyurdu.

Bereket, yaptığı yazılı açıklamada, İnterpol'ün, Mısır'daki İhvan liderlerinden Ekrem eş-Şair'i Suudi Arabistan'da, Muhammed el-Kabuti'yi de Kuveyt'te gözaltına aldığını belirtti.

Başsavcı Bereket, sanıklar hakkında, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına müdahaleden 2 gün sonra Port Said'de meydana gelen olaylarda halkı şiddete ve teröre teşvik etmek suçlamasıyla tutuklama kararı bulunduğunu ifade etti.

İhvan'ın Port Said'deki avukatlarından Muhammed Ali ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kabuti'nin geçen ay yurtdışına çıktığını ve 4 gün önce Kuvet'teki Mısır Büyükelçiliği'nde bir işlem yaptırdığı sırada gözaltına alındığını öğrendiklerini belirterek, Suudi Arabistan'da doktor olarak çalışan Şair'in ise Suudi Arabistan'da güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığını söyledi.

Avukat Ali, Şair'in, Mısır'da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 2012 yılında göreve gelmesinden önce Suudi Arabistan'da çalıştığını ve Port Said olayları esnasında yurtdışında olduğunu dile getirerek, geçen 16 Ağustos'ta Port Said olaylarıyla ilgili 191 sanığın arasında Şair ve Kabuti'nin isminin bulunması sürpriziyle karşılaştıklarını kaydetti.

Ali, "Şair ve Kabuti'nin sanık olarak yargılandığı dava için duruşma tarihi belirlenmedi. Kahire'ye getirilip getirilmedikleri konusunda da herhangi bir bilgim yok" dedi.

Mansura kentinde 25 Aralık 2013'te Dekaliye Emniyet Müdürlüğü'nü hedef alan ve 16 kişinin hayatını kaybetmesine, 100 kişinin yaralanmasına neden olan saldırıyı Ensar Beyt el-Makdis adlı grup üstlenmesine ve İhvan'ın da içinde bulunduğu grupların saldırıyı kınamasına rağmen Mısır hükümeti İhvan'ı aynı gün terör örgütü ilan etmişti.

Öte yandan Suudi Arabistan da El Kaide, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve Şam'daki Nusra Cephesi'nin de aralarında bulunduğu 8 grubu terör örgütü ilan etmişti. 

HABERE YORUM KAT