1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İfsad karşısında teyakkuzda olmak
İfsad karşısında teyakkuzda olmak

İfsad karşısında teyakkuzda olmak

Özgür-Der Sivas Temsilciliği’nde Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya tarafından "İfsad Tehdidine Karşı Teyakkuzda Olmak" konulu bir seminer gerçekleştirildi.

01 Nisan 2022 Cuma 17:05A+A-

İbrahim Buldur- HAKSÖZ HABER

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Özgür-Der Sivas Temsilcisi Sinan Ceran, bu yıl yapılmakta olan faaliyetlerle ilgili genel bilgilendirmelerde bulunurken, Rıdvan Kaya’nın ifsad tehdidine dikkat çektiği ve müminlerin sorumluluklarını hatırlattığı değerlendirmesine başlandı.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya konuşmasına, yeryüzünde ve ülkemizde fesadın oldukça yaygınlaştığını, günlük hayattan başlayarak yaşamın her alanında etkisini gösterdiğini ifade ederek başladı. Devamında ise özetle şunları ifade etti: “Tüm insanlar gibi Müslümanlar da bu durumdan ciddi oranda etkilenmektedirler. Fakat Rabbimiz bize kulluğumuzun bir görevi olarak ifsada karşı mücadele etmeyi, iyilikleri emredip kötülüklerden nehyetmeyi emretmektedir. Bu bağlamda müminler ifsada karşı teyakkuzda olmalı, önce kendilerinden başlayarak toplumu bu tehlikeden muhafaza etmeye gayret göstermelidir. Bu yüzden bir Müslüman, hayatının her anında kulluk bilinciyle ve İslami şahsiyetin vermiş olduğu sorumlulukla hareket etmeli, tebliğ ve davet sorumluğunu ihmal etmemeli, sürekli diri tutmalıdır” dedi.

Kaya değerlendirmesinde, “Düşünsel ve ideolojik sapmalardan zihin dünyasını muhafaza etmeli, hem modernist-seküler hem de devletçi-Kemalist kuşatmaya karşı İslami kimliğini korumalı.” ifadelerine yer verdi.

Milliyetçilik ve ırkçılık gibi cahiliye kalıntılarından kurtulmalı, muhacirlere karşı Ensar’ı örnek almalı, infak ve zekât konularında daha hassas olmalı diyen Kaya, “Adaleti ayakta tutmalı ve ne pahasına olursa olsun adil şahitlerden olmalı. Özellikle dünyevileşmeyle beraber gelen mal biriktirme, lüks tüketim, makam ve mevki peşinde koşmak gibi hastalıklardan uzak durmalı, müminlere karşı affedici, merhametli, hataları örtücü; zalimlere karşı ise izzetli ve şerefli olmalı, iyilikleri karşılık beklemeden, Allah rızasını gözeterek yaygınlaştırmalı, ibadetlerine, tesettüre ve davranışlarına özen göstermelidir.” dedi.

 

sivas-ozgurder-ridvan-kaya-etkinlik-2.jpeg

sivas-ozgurder-ridvan-kaya-etkinlik-1.jpeg

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum